Cum ajungi în Biroul de Credit pentru o datorie de 3 bani

– O femeie din Craiova a ajuns pe lista neagră a datornicilor pentru o restanţă de 0,03 lei în ciuda faptului că sistemul electronic nu permite, în mod normal, înregistrarea în baza de date a Biroului de Credit a unor restanţe mai mic de 10 lei, arată capital.ro

O femeie din Craiova, care a luat în 2007 un credit de nevoi personale în valoare de 10.000 de lei  a ajuns în Biroul de Credit pentru o datorie de 0,03 lei. Potrivit legii de funcţionare a Biroului de Credit, în baza de date pot fi înscrise doar persoanele care au datorii mai lungi de 30 de zile şi mai mari de 10 lei.

Cu toate acestea, după cum a mai scris capital.ro, în România există situaţii în care anumiţi clienţi ajung, “din greşeală”, în Biroul de Credit. Recent trei bănci importante din România au fost amendate pentru că au înregistrat clienţi în baza de date a Biroului mai repede decât prevede legea. Când restanţa ajunge la 30 de zile băncile sunt obligate să îşi anunţe clientul şi să îi acorde o perioadă de 15 zile în care să achite datoria sau să conteste decizia.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.