Cum să câştigi la loto milioane de dolari, de patru ori la rând

– A fost numita cea mai norocoasa femeie de pe planeta, dupa ce a castigat de patru ori loto milioane de dolari, insa acum norocul ei este pus sub semnul intrebarii si sunt tot mai multi cei care cred ca aceste castiguri nu au fost tocmai intamplatoare, scrie Daily Mail, in editia electronica.

Joan R. Ginther, in varsta de 63 de ani, din Texas, a castigat de patru ori la rand poturi de cateva milioane de dolari, datorita pasiunii sale de a juca la loto.

Prima data a castigat 5,4 milioane de euro. 10 ani mai tarziu, a fost iarasi castigatoare si a plecat acasa cu doua milioane de euro. La doar doi ani distanta, a mai castigat trei milioane de dolari, pentru ca in primavara lui 2008 sa incaseze potul cel mare, de 10 milioane de dolari.

Specialistii in statistica au facut cateva calcule din care a reiesit ca sansele ca o persoana sa castige de atatea ori atat de multi bani la loto sunt de una la 18.000.000.000.000.000.000.000.000. Mai mult, un asemenea noroc nu apare decat o data la fiecare 1.000.000.000.000.000 de ani, potrivit cotidianului britanic Daily Mail.

Suspiciunile asupra metodei prin care a castigat femeia au aparut in special dupa ce a fost facut public ca aceasta este, de fapt, o profesoara de matematica, cu doctorat in statistica, urmat la Universitatea Stanford. In aceste conditii, a lucra cu probabilitati nu a reprezentat nicio problema pentru Joan R. Ginther.

In trei dintre datile in care a castigat, „sursa” au fost trei lozuri razuibile, cumparate din acelasi minimarket din orasul Bishop. Unul dintre profesorii de la Institutul de cercetare pentru Jocuri de Noroc si Jocuri Comerciale, din Nevada, spune ca femeia a calculat probabilitatile prin care putea identifica dintr-un sir de bilete razuibile care anume este cel castigator, in functie de locul in care este plasat in sirul respectiv.

Loteria din Texas nu o suspecteaza insa pe femeie si declara ca aceasta a fost nascuta „sub o stea norocoasa” si astfel a reusit sa castige de atatea ori.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.