Prinţul Harry spune că regina Elisabeta sprijină revenirea sa în Afganistan

Prinţul Harry susţine că regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii sprijină revenirea sa în Afganistan şi că bunica sa „înţelege mai bine ca oricine” datoria de a-ţi servi ţara, relatează marţi (09 august 2011) The Telegraph.

El va reveni cel mai probabil anul viitor în Afganistan în cadrul serviciului militar activ, după finalizarea instruirii sale ca pilot de elicopter Apache.

În 2008, prinţul Harry a activat în provincia Helmand din Afganistan în cadrul Household Cavalry, însă şederea sa a fost întreruptă după zece săptămâni când o revistă australiană a încălcat înţelegerea ca presa să nu dezvăluie locul în care se află prinţul.

Citeste si:  Prinţul Harry despre căsătorie şi familie: "Se va întâmpla când se va întâmpla"

Au existat temeri că prezenţa prinţului în Afganistan ar putea spori riscul pentru alţi militari deoarece el ar deveni o ţintă prioritară pentru talibani.

Întrebat dacă familia ar fi îngrijorată în legătură cu întoarcerea sa în prima linie, Harry a declarat: „Vor fi îngrijoraţi, la fel ca orice altă familie”.

„Însă bunica mea – şi tatăl meu (n.r. – prinţul Charles, moştenitor al tronului), bineînţeles, însă bunica mea mai mult ca oricine deoarece, până la urmă, ea este regina – înţelege mai bine decât oricine că îmi servesc ţara, că asta este ceea ce am ales să fac, că asta este ceea ce William (n.r. – prinţul William, fratele său mai mare) a ales să facă de asemenea şi că asta vom continua să facem”, a spus prinţul Harry, în vârstă de 26 de ani.

Citeste si:  Învăţămintele accidentului de la Fukushima

Prinţul William este pilot în cadrul Royal Air Force (RAF) la o bază din Anglesey.

Prinţul Harry a spus că atât el cât şi fratele său împărtăşesc simţul datoriei.

Prinţul Harry a făcut aceste declaraţii pentru BBC, în timpul recentei sale expediţii în Arctica. Călătoria sa în scopuri caritabile spre Polul Nord cu un grup de militari infirmi va face subiectul unui documentar care va fi transmis la sfârşitul acestei luni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close