Vladimir Putin a scos amfore din apele mării la un sit arheologic din sudul Rusiei

 Premierul rus Vladimir Putin a plonjat miercuri în apele mării, într-o regiune în care se află un sit arheologic din sudul Rusiei, şi a ieşit la suprafaţă cu două amfore, insistând, ca în fiecare vară, asupra imaginii sale de aventurier în faţa camerelor de luat vederi, relatează AFP.

El a explicat că este vorba despre al treilea plonjon şi că a coborât la o adâncime de doi metri. Fostul preşedinte rus a revenit la suprafaţă cu două amfore sparte, conform imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Citeste si:  Inegalitatea veniturilor ucide capitalismul

„Şeful expediţiei arheologice a explicat că ele datează din secolul al VI-lea după Hristos. În acea vreme, în acest port se descărcau nave, amforele se spărgeau mereu şi apoi erau aruncate în mare”, a explicat Putin.

Liderul rus vizita un sit arheologic din peninsula Taman, ţinutul Krasnodar, unde se află ruinele Phanagoria, oraş întemeiat de greci în antichitate.

Premierul rus este un obişnuit al acestui tip de scene foarte mediatizate, în special vara, notează AFP. Vladimir Putin s-a făcut deja remarcat călărind, dezbrăcat până la brâu, un cal în stepă, coborând cu un submarin de cercetare pe fundul lacului Baikal, participând la misiuni ştiinţifice de studiere a balenelor sau de recenzare a populaţiei de tigri.

Citeste si:  NASA îşi schimbă teoria: dispariţia dinozaurilor nu a fost cauzată de asteroidul Baptistina
Citește și
1 Comentariu
  1. Lalea spune

    Ei,na!Cum asa??Asta chiar ca intrece orice inchipuire!! Dupa ce termina cu politica poate trece cu succes la recuperarea de comori! Cel care a inchipuit totul sigur a facut o comotie de cat a gandit..Data viitoare, VP poate o gaseste pe Afrodita si o duce in Rusia! Senzational!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close