Canada: Dimineaţa şomeri, seara bogătaşi

 O întâmplare ce ilustrează pe deplin zicala „să ai noroc la momentul potrivit”: zece canadieni care tocmai fuseseră concediaţi au aflat câteva ore mai târziu că au câştigat la loto şi au devenit milionari, scrie vineri lematin.ch.

Un grup de zece canadieni care îşi pierduseră locul de muncă într-una din dimineţile acestei săptămâni a aflat, câteva ore mai târziu, că a câştigat marele report la o extragere loto, a făcut cunoscut angajatorul lor.

Mai exact, 18 tehnicieni ai societăţii Smart Tehnologies din Ottawa au intrat în posesia a 7 milioane de dolari canadieni (aproximativ 5 milioane de euro). Zece dintre aceştia primiseră în dimineaţa respectivă preavizul pentru desfacerea contractului de muncă.

Citeste si:  70% dintre şomeri sunt neindemnizaţi

Societatea la care erau angajaţi, specializată în fabricarea de tablouri electrice, a decis să-şi transfere o bună parte a activităţilor sale în Mexic şi să concedieze, cu începere din septembrie, zeci de salariaţi.

Dacă suma va fi împărţită în mod egal între participanţi, partea fiecăruia va reprezenta salariul pe aproximativ patru ani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close