EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

Ce să faci cu economiile? Să cumperi aur, franci elveţieni sau să îi ţii la bancă?

– „Cred că ceea ce nu trebuie să faci acum cu economiile este să le muţi dintr-un activ în altul în căutarea unui randament ridicat”, declară Eugen Voicu, preşedintele societăţii de administrare a investiţiilor Certinvest, pentru ZF.ro

În prezent riscurile sunt ridicate, iar momentele în care să cumperi sau să vinzi sunt greu de identificat. „E greu de spus în ce activ este mai bine să investeşti în aceste momente, pentru că nu prea ai alternative. Pieţele financiare sunt extrem de volatile, iar pentru a obţine profit investitorii trebuie să îşi asume riscuri. Aurul, de exemplu, a înregistrat o apreciere puternică în ultimele săptămâni, însă investitorii trebuie să fie conştienţi că randamentele ridicate vin cu riscuri pe măsură„, spune şi Florin Ilie, şeful departamentului pieţe de capital din cadrul ING.

„Consider că cea mai bună decizie pentru economii în această perioadă este să le ţii. Personal eu asta fac, ţin banii la bancă, în euro, şi nu fac nimic deoarece piaţa este prea volatilă. Pe termen mediu voi investi o parte în real estate, unde volatilitatea a mai scăzut, iar preţurile s-au ajustat deja suficient de mult”, spune Andrei Diaconescu, managing partner în cadrul casei de investiţii Capital Partners.

Citește și
1 Comentariu
  1. Alexandru spune

    Avand in vedere contextul actual, ar trebui ca „marii analisti economici” sa nu mai ofere informatii trunchiate in ceea ce priveste piata si modul de economisire. Daca vom analiza un pic la rece, francul elvetian pana la sfarsitul anului va avea o scadere, care va duce la o pierdere pentru cei care acum la maxime vor decide sa economiseasca in franci, Guvernul elvetian deja a inaintat politici de stopare a aprecierii, pentru a nu dezechilibra exporturile si importurile. Daca privim de cealalta parte, aurul are un trend ascendent atata timp cat economiile vor fi sub presiune, lucru care nu poate fi prevazut cu exactitate, in plus existand riscul ca scaderea sa intervina odata cu echilibrarea economiei SUA, ce e drept nu va fi foarte abrupta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata