EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Nu poţi renunţa la bronzul de solar? Utilizatorii prezintă modificări ale creierului la fel ca şi dependenţii de droguri

– In jur de 3 milioane de persoane inca folosesc solarul in Marea Britanie, in ciuda avertizarilor Serviciului National de Sanatate (NHS) conform carora expunerea indelungata la raze ultraviolete poate creste riscul dezvoltarii cancerului de piele, relateaza Daily Mail

Acum cercetatorii au descoperit de ce unii continua sa foloseasca solarul in ciuda efectului pe care il poate avea asupra sanatatii – pot stimula o reactie de dependenta in creier.

O echipa de la Centrul Medical UT Southwestern a gasit un grup de voluntari care au facut doua sedinte de bronz la solar.

In timpul primei sedinte, ei au fost expusi la radiatii ultraviolete, in timp ce, in cea de-a doua, filtre speciale au blocat expunerea la lumina ultravioleta. Participantilor nu li s-a spus in care dintre sedinte au avut parte de expunerea reala.

Participantilor le-a fost administrat un compus care permitea oamenilor de stiinta sa masoare fluxul sanguin din creier. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca atunci cand voluntarii erau expusi la raze ultraviolete, activitatea creierului si fluxul sanguin era asemanatoare cu cea inregistrata la dependentii de droguri sau alcool.

Acest lucru sugereaza ca cei care folosesc frecvent solarul pot fi stimulati de un declansator neurologic care le da ideea de recompensa si intareste dependenta.

Asociatia britanica de dermatologie spune ca persoanele mai tinere de 30 de ani care folosesc un aparat de bronzat de zece ori pe an au un risc de opt ori mai mare sa dezvolte un melanom malign.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata