EUR
4,84 RON
(+0.02%)
USD
4,41 RON
(+0.1%)
GBP
5,40 RON
(+0.77%)
CHF
4,54 RON
(+0.55%)
BGN
2,48 RON
(-0.32%)
BYN
1,84 RON
(-0.04%)
CAD
3,19 RON
(-0.07%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,90 RON
(+1.04%)
JPY
0,04 RON
(+0.24%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.54%)

Gheorghe Flutur: Proprietarii de pensiuni trebuie să se implice în promovarea traseelor turistice

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat presei, vineri, la Poiana Micului, că este nemulţumit de faptul că proprietarii de pensiuni din judeţ nu se implică suficient în promovarea traseelor turistice prin organizarea unor programe atractive şi inedite pentru oaspeţii pe care îi primesc, limitându-se doar la a oferi cazare şi masă.

În opinia lui Flutur, unităţile de cazare sucevene nu ar trebui să ofere doar o cameră cu televizor şi, eventual, un jacuzzi, ci ar trebui să le pregătească oaspeţilor acţiuni prin care să-i atragă.

„Cine merge în Grecia sau în altă parte ştie bine că orice deal este numit munte, iar pe el se improvizează un traseu turistic. Ori noi avem trasee turistice extraordinare care trebuie frecventate de cei de la pensiunile turistice. Ei trebuie să-şi ia grupul de musafiri şi să meargă pe traseele turistice din judeţ, iar acest lucru trebuie să facă parte din oferta lor turistică”, a spus Flutur, adăugând că, în zilele următoare, turişti din Austria, Cehia sau Polonia au anunţat că vor să parcurgă pe jos traseul de la Poiana Micului la Suceviţa.

„Mă bucur că suntem printre primii pelerini pe acest traseu. Însă în zilele viitoare se anunţă mulţi alţi pelerini care vor veni pe aici şi vreau să spun că noi trebuie să ne gândim la circuite turistice integrate, atât cu trenul de epocă, cu maşina, cu bicicleta sau pe jos, iar Bucovina oferă o diversitate foarte mare de posibilităţi pentru turism”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur, însoţit de directorii mai multor instituţii deconcentrate sucevene, s-a transformat, vineri, pentru o zi, în pelerin, în cadrul programului turistic „Pelerin în Bucovina”.

Câteva zeci directori sau reprezentanţi din conducerile unor instituţii din judeţ au parcurs pe jos un traseu de aproximativ patru kilometri, traversând Obcina Mare, dinspre Poiana Micului spre Suceviţa.

Pelerinajul a avut ca punct de plecare „Casa Pelerinului” din Gura Humorului, după care grupul de şefi de instituţii s-a deplasat la Mănăstirea Humorului, acolo unde au vizitat mănăstirea.

Pe traseu, pelerinii s-au oprit pe malul pârâului Humor şi au repopulat apa cu aproximativ o mie de păstrăvi.

Flutur, iniţiatorul acestei acţiuni, a spus că apele de munte sunt destul de slab populate cu păstrav şi este important să se încurajeze cei care au crescătorii de păstrăvi să doneze puiet pentru repopularea apelor de munte. Pârâul Humor nu a mai fost repopulat cu păstrăv de 25 de ani.

Traseul final, prin pădure, traversând platoul Obcinei şi apoi pe cursul pârâului „”La Larice””, a oferit un peisaj de o rară frumuseţe care i-a făcut pe pelerinii puţin experimentaţi în călătorii pedestre montane să uite dificultatea urcuşului şi coborâşului.

Flutur a spus că intenţionează să reia pelerinajul şi pentru directorii de instituţii care nu au fost prezenţi la acţiunea de vineri, ce ar putea reprezenta un test pentru aceştia.

„Mă gândesc că ar trebui să vină şi cei care sunt acum în concediu. Ar fi primul test. Dacă pot sau nu să meargă mai departe, pentru că se anunţă o perioadă grea şi atunci poţi să dai testul pe drumul pelerinilor, mai ales că unii dintre ei vor veni din concedii şi vom mai repeta acest pelerinaj”, a spus Flutur.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata