Topless-ul şi bunul gust al românilor „intoxicaţi” de televiziuni

– România este, probabil, singura ţară din lumea civilizată în care se mai face topless pe plajă la o scară atât de mare. Iată deci un motiv de mândrie naţională. Sau poate doar dovada faptului că ceea ce considerăm noi normal este lipsit de bun gust dincolo de graniţele ţării?

Mulţi analişti, comentatori şi, în general, intelectuali cu pretenţii se minunează măcar o dată pe săptămână de nivelul scăzut al televiziunilor – în special cele de ştiri – din România. Părerea aproape unanimă este că acestea tratează numai subiecte frivole, fac emisiuni de slabă calitate şi invită personaje lipsite de bun-simţ, care, în loc să ridice educaţia poporului, mai mult îl prostesc.

Citeste si:  Înscrierile în clasa întâi se fac între 3 martie şi 6 mai 2011

S-ar deduce din aceste critici că telespectatorul român, care de felul lui este un finuţ, nu mai poate ţine piept bombardamentului cu prostii la care-l supun televiziunile şi atunci clachează intelectual, ajungând să-i copieze pe cei pe care-i vede în faţa ochilor.

De ce se uită, aşadar, oamenii în gura personajelor de proastă calitate care apar la televiziuni? Pentru că, în mod cert, mulţi dintre ei se regăsesc în comportamentul acestora. Mazăre este cool, Vadim este mare patriot, iar Tălmăcean este un politician dezinhibat care, pe lângă politică, ştie să şi danseze. Aşa gândesc cei mai mulţi oameni, iar acesta este un motiv suficient pentru mass-media să cultive astfel de personaje. Este o decizie cinică, dar o decizie privată. Continuarea în România Liberă

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close