EUR
4,85 RON
(-0.23%)
USD
4,34 RON
(+1.23%)
GBP
5,41 RON
(-0.1%)
CHF
4,56 RON
(+0.23%)
BGN
2,47 RON
(-0.03%)
BYN
1,68 RON
(+1.23%)
CAD
3,10 RON
(+0.67%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,68 RON
(-0.38%)
JPY
0,04 RON
(+1.07%)
CZK
0,18 RON
(+0.29%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Câţi bani iau parlamentarii din contractele cu statul?

Valoarea totală a contractelor cu statul câştigate de firmele deputaţilor şi senatorilor s-a ridicat anul trecut la peste 325 milioane de lei. La această sumă se adaugă şi contracte încheiate în prima jumătate a acestui an, potrivit declaraţiilor de interese ale aleşilor. Servicii de salubrizare, cablu TV şi internet, consultanţă, furnizare de echipament sau alimente, contracte cu fonduri europene – firmele la care deputaţii şi senatorii sunt acţionari au sute de contracte cu instituţii şi firme de stat sau cu autorităţile locale. Legea nu le interzice acest lucru, în ciuda promisiunilor făcute în campania electorală, scrie România Liberă

Cei mai descurcăreţi deputaţi

La Camera Deputaţilor, lider la contracte cu statul este democrat-liberalul Silviu Prigoană, potrivit unui top făcut de Alianţa pentru o Românie Curată. Pe 312 pagini, deputatul listează cele peste 12.000 contractele deţinute de firmele sale, dintre care aproape jumătate sunt încheiate cu instituţii de stat: şcoli, primării, spitale, muzee, companii de stat, parchete, servicii subordonate ministerelor.

Alţi membri PDL care au contracte mari cu statul sunt Cristian Boureanu, Ministrul Agrigulturii Valeriu Tabără (contracte de cercetare-educaţie cu fonduri europene), Costică Canacheu, Gheorghe Albu sau Marin Bobeş.

La PSD, campion la contracte este Eduard Stelian Martin, considerat un apropiat al primarului Radu Mazăre şi al şefului CJ, Nicuşor Constantinescu.  Firmele sale au contracte cu cele mai importante instituţii din judeţ, de la primărie, prefectură şi poliţie la unităti militare, tribunale, spitale, şi scoli. Dan Nica, Ion Dumitru, Valeriu Zgonea sau Anghel Stanciu sunt alţi deputaţi PSD care au contracte cu statul.

La Liberali, Relu Fenechiu se distinge prin contracte care însumează milioane de lei încheiate cu instituţii publice din Iaşi.

Citește și
1 Comentariu
  1. Ilica Flavius spune

    Se stie aici sunt sutele de milioane de EUR care se pierd nu din salariile bugetarilor, se fura anual sute de milioane de EUR si nu se face nimic, sunt o gasca de hoti care se rotesc din 4 in 4 ani la putere….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata