IMM-urile pot accesa Cardul Kogălniceanu din 9 septembrie

– Întreprinderile mici şi mijlocii vor putea accesa, din 9 septembrie, garanţiile de stat şi subvenţiile guvernamentale la dobânzile bancare oferite prin Cardul Kogălniceanu, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc, după o discuţie cu reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

„Am stabilit graficul de implementare a programului Kogălniceanu şi în 9 septembrie 2011 întreprinderile mici şi mijlocii pot să acceseze pentru a se înscrie în acest program, pe site, astfel încât să poată obţine sprijinul statului pentru acordarea subvenţiei la dobândă şi de garantare a creditului pe care îl pot lua prin intermediul acestui program. Cu alte cuvinte, în 9 septembrie se pot înscrie IMM-urile pentru a accesa acest program”, a spus Boc.

Citeste si:  Emil Boc susţine că vânzarea unor acţiuni Transelectrica sau Romgaz se va finaliza în prima parte a anului 2011

La rectificarea bugetară de la începutul lunii august, Guvernul a alocat 24 de milioane de lei pentru subvenţiile la dobânzile acordate IMM-urilor şi a stabilit un plafon general de 400 de milioane de lei pentru acordarea de garanţii în programul Kogălniceanu, a menţionat Boc.

De asemenea, printr-un alt program de garanţii de stat pentru IMM-uri au fost acordate garanţii de 300 de milioane de euro pentru 6.000 de firme, în anul 2011, până în acest moment, a mai spus Boc.
„Ne aşteptăm ca anul acesta să atingem 10.000 de IMM-uri, cu sprijin de la Fondul de Garantare”, a adăugat şeful Guvernului.

Citeste si:  Emil Boc: Mesajul şefului FMI a fost, probabil, ca România să nu aplice politici populiste
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close