EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Facebook intareste setarile de confidentialitate: optiunea de a nu fi etichetati (tag) in poze

Toti cei care au facut poze jenante intr-un moment si apoi le-au gasit impinzite pe Facebook pot rasufla usurati.

Reteaua de socializare, cunoscuta pentru politica extrem de permisiva in ceea ce priveste setarile de confidentialitate, au inasprit in sfarsit unele optiuni de control scrie Daily Mail in editia de astazi (24 august 2011).

Pana acum, oricine avea un cont pe Facebook putea sa fie „etichetat” (taggged) sau numit de un prieten atunci cand acestia isi incarcau pozele.

Acest lucru insemna ca, poze compromitatoare puteau aparea imediat pe fluxul de fotografii al persoanei fara consimtamantul sau cunostinta acesteia.

In acest moment, probabil sub presiunea setarilor de confidentialitate mult mai riguroase ale rivalului Google +, Facebook va permite utilizatorilor sai sa aprobe in prealabil atunci cand vor aparea etichetati in fotografii.

Optiunea nu va afecta incarcarea unei fotografii cu tine pe site, doar daca nu cumva numele tau e atasat de poza. Aceasta caracteristica va face mult mai grea gasirea de fotografii jenante cu tine pe site de catre familie, cunostinte sau chiar angajatori.

Facebook spune ca posibilitatea de a aproba o eticheta a fost cerinta numarul unu de la utilizatori.

Schimbarea aceasta este o parte dintr-un program mai amplu de restructurarea a conditiilor de confidentialitate.

Un purtator de cuvant al Facebook spune ca „introducerea noilor setari a fost facuta pentru a face confidentialitatea simpla si usor de folosit, de aceea am asezat-o exact langa poze si mesaje”. „Aceste noi setari dau utilizatorului un control mai mare in ceea ce priveste cine vede si ce parte se vede din profil”.

Locatiile geografice vor putea fi adaugate in toate versiunile de Facebook, nu doar in aplicatiile pentru telefoanele mobile. De asemenea, utilizatorii vor putea sa vada cum alte persoane le-au vizitat profilul si pot alege cine poate vedea mesajele postate.

Toti utilizatorii Facebook vor fi indrumati sa faca un tur al acestor noi caracteristici de pe pagina personala.

Noile setari de confidentialitate vor introduse de maine.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata