EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.04%)
CHF
4,50 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.44%)
BYN
1,67 RON
(+0.12%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(+0.42%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.19%)
INR
0,05 RON
(0%)

O grupare infracţională suspectată de comiterea mai multor furturi şi tâlhării a fost destructurată de poliţiştii din Ilfov

O grupare infracţională suspectată de comiterea mai multor furturi din locuinţe, societăţi comerciale şi tâlhării prin care a fost creat un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei a fost destructurată de poliţiştii din Ilfov, se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov.

Miercuri (24 august 2011) dimineaţă, poliţişti de investigaţii criminale ai IPJ Ilfov, sprijiniţi de jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi luptători de intervenţie rapidă din cadrul IGPR, au efectuat 30 de percheziţii în vederea depistării şi probării activităţii infracţionale a membrilor unei grupări, cu preocupări în domeniul infracţiunilor contra patrimoniului.

Membrii grupării sunt suspectaţi de săvârşirea, în perioada aprilie – august, a 25 de infracţiuni: furturi din locuinţe, societăţi comerciale şi tâlhării, fapte prin care a fost creat un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei.

Din cercetări, a reieşit că gruparea a acţionat pe raza judeţului Ilfov, în localităţile Otopeni, Snagov, Pantelimon şi Bragadiru.

În fapt, suspecţii pătrundeau în locuinţe atunci când proprietarii nu erau acasă, în general prin forţarea ferestrelor tip termopan şi vizau bijuterii, bani şi aparatură electronică.

O parte din bunurile sustrase erau comercializate, imediat după comiterea furturilor, sub preţul real, iar bijuteriile au fost amanetate prin unităţile de profil, în urma percheziţiilor fiind găsite 109 asemenea contracte.

Tâlhăriile s-au comis în special în zone necirculate, neiluminate, victimele fiind ameninţate şi deposedate de bijuterii, telefoane mobile şi bani.

Activităţile investigative desfăşurate au demonstrat că gruparea era coordonată de trei persoane, ceilalţi membri având sarcini bine trasate, de a monitoriza locuinţele, de a acţiona sau de a valorifica bunurile sustrase.

Până în prezent, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit identificarea a 28 persoane, din Bucureşti, Pantelimon, Voluntari şi Dobroeşti, care au fost conduse la sediul Poliţiei Ilfov pentru audieri, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost depistate mai multe bunuri, susceptibile a proveni din săvârşirea de infracţiuni, precum şi două pistoale, o armă de tir şi o armă artizanală, care au fost ridicate în vederea efectuării expertizei tehnice balistice.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a activităţii infracţionale a suspecţilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata