Ponta: Dacă tot se vorbeşte de toate alegerile odată şi de economisirea unor bani, să facem şi prezidenţiale la anul

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri (24 august 2011) că parlamentarii Uniunii Social Liberale vor vota pentru alegeri parlamentare anticipate dacă se va dori comasarea scrutinelor, adăugând că, dacă tot se vorbeşte de toate alegerile odată şi economisirea unor bani, să se facă şi alegerile prezidenţialele tot la anul.

„Nu avem ce negocia cu PDL, dar noi vom vota pentru alegeri anticipate la Parlament. Parlamentarii noştri vor vota, nu ştim dacă îi conving pe ai lor şi mai ales pe traseiştii politici care, practic, îşi pierd locul. Iar, dacă tot se vorbeşte de toate alegerile odată şi de economisirea unor bani, cred că cel mai bine ar fi să facem şi alegeri prezidenţiale la anul, odată cu locale şi parlamentare. O să avem şi un nou preşedinte, şi un nou Guvern, alegeri locale şi pornim practic cu toţii pe un drum nou”, a afirmat Ponta.

Citeste si:  NOUTATI LEGISLATIVE - 17 mai (0333)

Liderul PSD a precizat că trebuie spus foarte clar că, indiferent de opţiunile politice, alegerile locale nu pot fi amânate.

„Constituţia nu-ţi dă voie şi pot fi făcute alegeri anticipate la Parlament mai repede cu şapte-opt luni, ceea ce este posibil dacă se respectă procedurile constituţionale. Pentru noi, cei de la USL, cu cât mai repede facem alegerile şi cele parlamentare, cu atât mai bine pentru România în primul rând. Nu ştiu cine are de câştigat, PDL sau noi, dar ştim că trebuie să fie un guvern care să aibă susţinerea populară, nu susţinerea unor voturi cumpărate sau obţinute prin şantaj în Parlament”, a mai spus liderul social-democraţilor.

Citeste si:  Ilie Şerbănescu: Pentru FMI, România este o colonie care trebuie exploatată

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat marţi că teoretic este posibilă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2012, însă Guvernul şi Coaliţia trebuie să analizeze această variantă.

„Nu este o discuţie nouă aceasta, ea a avut loc şi cu mai mult timp în urmă. Teoretic este posibilă, vom analiza oportunitatea ei şi vom lua o decizie în acest sens. (…) Coaliţia va începe de săptămâna viitoare o analiză cu privire la sistemul electoral. Vom discuta şi cu Opoziţia. Deocamdată nu avem o formulă agreată la nivelul Coaliţiei, pentru că nu am început discuţiile”, a afirmat preşedintele PDL.

Citeste si:  Băsescu o vede pe Macovei candidat la prezidenţiale: E profilată pentru funcţia de preşedinte
Citește și
1 Comentariu
  1. Jr spune

    Ideea comasării alegerilor din 2012 mi se pare corectă şi benefică pentru toată lumea. Alegerea unui nou preşedinte concomitent cu primarii şi parlamentarii, cred că e prea mult; dar preşedintele ar putea fi mazilit de noul parlament şi ne costă mai puţin.
    Pentru această acţiune PDL va căuta resurse şi mijloace pentru refacerea încrederii electoratului distrusă cu măsurile de austeritate. Oscilând între +,- infinit vor face tot atâtea greşeli câte valori poate căpăta funcţia”x”.
    Sarcina USL este cu ochii pe PUTERE şi sancţionată imediat ce acţiunea ei devine un fals. Suntem condamnaţi să reuşim.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close