Adrian Năstase: PSD nu va face alianţă cu PDL, chiar dacă Guvernul Boc încearcă o apropiere

PSD nu va face alianţă cu PDL, chiar dacă Guvernul Boc încearcă o apropiere, prin adoptarea unor măsuri „socialiste”, susţine preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, pe blogul personal.

„‘Apreciez preocuparea permanentă atât a preşedintelui Traian Băsescu, cât şi a altor reprezentanţi ai PDL pentru soarta USL. Este o dovadă clară a faptului că proiectul opoziţiei unite şi-a atins unul dintre scopuri – acela de a construi o alternativă viabilă la actuala guvernare – şi că el dă fiori reci puterii portocalii. În acelaşi timp, vreau să îi asigur pe cei de la PDL că USL îşi consolidează unitatea. (…) Este firesc ca între PSD – singurul partid de stânga de pe scena politică – şi PNL – singurul partid de dreapta din România – să existe diferenţe. Ele vor exista întotdeauna. Dar ele nu sunt şi nici nu vor fi probleme în armonizarea poziţiilor celor două partide, atât timp cât scopul nostru este acela de a apăra democraţia şi statul de drept şi de a scoate ţara din criza economică”, a afirmat Adrian Năstase.

În opinia sa, „frica” pe care o manifestă cei de la PDL este firească, dar democrat-liberalii ar trebui să fie conştienţi „că propaganda pe care o fac în ultimele zile nu poate sparge unitatea opoziţiei”.

„Ar fi mult mai bine dacă ‘urmaşii lui Traian Băsescu’ s-ar preocupa de soarta propriului partid, acolo unde adevăratul conducător a devenit Sebastian Lăzăroiu, (…) în vreme ce Emil Boc şi Elena Udrea se ocupă doar de finanţarea partidului. Încercările Guvernului Boc de a se apropia de stânga eşichierului politic şi de a se ‘acomoda’ cu poziţia PSD sunt sortite eşecului”, a completat liderul CN al PSD.

Adrian Năstase susţine că principiile şi obiectivele USL sunt cele care unesc partidele componente. „Obiectivul politic al USL şi al românilor este să obţină 50%+1 din mandatele parlamentare”, a spus liderul CN al PSD.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.