Europarlamentarul George Becali, sancţionat de CNCD pentru denigrarea imaginii persoanelor cu dizabilităţi

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a sancţionat recent cu avertisment pe europarlamentarul George Becali, în urma unei sesizări a Institutului pentru Politici Publice (IPP) referitoare la folosirea termenului „handicapat”, cu scopul de a adresa o serie de injurii la adresa unui jurnalist de la un cotidian central, se arată într-un comunicat al IPP.

În luna februarie a acestui an, în contextul unui interviu telefonic realizat de către jurnalistul L.M. pe tema propunerii de introducere a obligativităţii controlului psihiatric şi psihologic pentru candidaţii la funcţii publice, George Becali se adresa jurnalistului folosind expresia „handicapat”.

În opinia CNCD, „modul de adresare şi tonalitatea europarlamentarului este de natură a afecta imaginea şi demnitatea persoanelor cu dizabilităţi din România, creând un cadru discriminatoriu la adresa acestora, fără a mai menţiona şi conduita neadecvată a unei persoane publice/europarlamentar faţă de jurnalistul care îşi făcea, pur şi simplu, meseria”.

„Ne exprimăm speranţa că acest caz, recunoscut de o instituţie a statului român, va atrage atenţia politicienilor şi persoanelor publice în general asupra responsabilităţii majore pe care o poartă de a opri discriminarea, de orice natură, în discursurile publice”, se mai arată în comunicatul de presă al CNCD.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.