Standard & Poor’s spune că nu este vinovată de căderea pieţelor

Reprezentantul agenţiei de evaluare financiară Standard & Poor’s care a stat în spatele deciziei de a retrograda SUA a spus vineri (26 august 2011) că nu este vinovat de căderea înregistrată de pieţele bursiere în luna august, transmite Reuters.

La data de 5 august Standard & Poor’s a luat decizia istorică de a retrograda SUA până la „AA plus” de la „AAA”, exacerbând o tendinţă de scădere a pieţelor bursiere globale afectate de criza datoriilor suverane din Europa şi temerile privind intrarea SUA într-o nouă recesiune.

„Din perspectiva noastră este o supra-simplificare să spui că acest lucru s-a întâmplat din cauza deciziei S&P de a retrograda SUA”, a declarat David Beers, directorul divizie de ratinguri suverane de la S&P, referindu-se la criticile potrivit cărora decizia agenţiei a provocat volatilitate pe piaţă.

Oficialii S&P susţin că decizia de a retrograda SUA a fost bazată pe opinia potrivit căreia disensiunile politice de la Washington au devenit atât de mari încât afectează adoptarea de măsuri suplimentare de reducere a deficitului.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.