EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,13 RON
(-0.52%)
GBP
5,37 RON
(+0.03%)
CHF
4,47 RON
(+0.44%)
BGN
2,47 RON
(+0.41%)
BYN
1,69 RON
(-0.85%)
CAD
3,07 RON
(-0.28%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,92 RON
(+0.27%)
JPY
0,04 RON
(-0.02%)
CZK
0,18 RON
(+0.18%)
INR
0,05 RON
(-0.11%)

Andreea Olariu: Trofeul câştigat la Festivalul de la Mamaia reprezintă doar începutul carierei (interviu)

– Interpreta piesei câştigătoare a marelui trofeu la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2011, Andreea Olariu, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că premiul obţinut la această ediţie a concursului reprezintă începutul carierei sale, acesta fiind un pas important în crearea unui nume. Tânăra solistă a câştigat pe lângă marele trofeu al festivalului şi premiul oferit de Societatea Română de Radiodifuziune pentru interpretarea piesei „Ciao amore, come stai?”, compusă de Marcel Dragomir.

Andreea Olariu a vorbit şi de premiul câştigat în toamna lui 2010 în Italia, la concursul „Io canto”, dar şi despre preferinţele ei muzicale şi următorii paşi din cariera sa.

– Ai câştigat două premii, cum te simţi?
– Mă simt extraordinar. Este o mare bucurie pentru mine să-mi pot trece aceste premii în palmares şi, după cum am mai spus, sunt nişte premii foarte importante atât pentru mine, cât şi pentru cariera mea, trofeul câştigat la Festivalul de la Mamaia este doar începutul carierei pentru că vreau să duc cât mai departe şi mai bine muzica românească în ţară şi peste hotare, să-mi continui cariera.

– Cum crezi că te va putea ajuta în viitoarea ta carieră marele premiu câştigat la Mamaia?
– Cu cât câştigi mai multe concursuri cu atât te ajută mai mult pentru că îţi faci un palmares, un nume, iar premiul de la Mamaia consider că este foarte important şi pentru că acesta este un festival foarte cunoscut atât la noi în ţară, dar şi afară, unde deja s-a auzit de el.

– În afara genului muzical pe care l-ai abordat la Mamaia mai sunt şi alte genuri pe care ţi-ar plăcea să le interpretezi?
– Nu, nu este singurul gen. Am un contract şi cu Marius Moga, pe muzică disco, promovez şi acest gen în Spania, dar totuşi acest gen muzical îmi place foarte mult şi nu am de gând să-l dau deoparte.

– Nu ai decât 15 ani, cum se împacă şcoala cu muzica?
– Cu şcoala merge foarte bine, nu am avut probleme, şi, deşi am lipsit anul acesta trei luni de la şcoală, timp pe care l-am petrecut în Italia, am trecut anul cu brio.

– Cum ai să colaborezi cu compozitorul Marcel Dragomir?

– Fiind în Italia, la un concert, am primit un telefon de la dânsul şi m-a întrebat dacă vreau să cânt o piesă scrisă de el. Am răspuns imediat ‘Bineînţeles, de ce nu!’, fiindcă era un vis de-al meu, de când am început să înţeleg cum se fac melodiile, să cânt o piesă de-a dânsului încă de când i-am auzit şlagărele, a fost … nu ştiu, au făcut parte dintr-un gen de muzică ce mă reprezenta.

– Ţi-a luat mult să pregăteşti melodia compozitorului Marcel Dragomir pentru concurs?
– Sincer? Am făcut doar două repetiţii la piesă. Am cântat-o doar de două ori. A fost destul de greu, aşa cum am mai spus, când muzica vine din suflet, greutăţile, oricare ar fi ele, sunt depăşite foarte uşor.

– Care este povestea Andreei Olaru? Cum ai ajuns să cânţi?
– Am început să cânt de la vârsta de şase ani. Am trecut prin foarte multe festivaluri care mi-au adus până în prezent 24 de trofee şi peste 40 de premii şi concursuri. A fost o muncă destul de grea, dar atâta timp cât acesta este un vis şi un lucru pe care ţi-l doreşti cu foarte mare ardoare, totul se poate îndeplini.

– Care este cel mai important premiu pe care l-ai câştigat până acum?
– În afară de acesta, premiul de la ‘Io Canto’, pe care l-am câştigat în septembrie, anul trecut, pentru că este un festival internaţional, primul festival internaţional la care am participat şi care mi-a adus şi victoria.

– Ce îţi doreşti să faci în continuare?
– Luna viitoare voi pleca din nou în Italia pentru a participa iarăşi la
emisiunea ‘Io Canto’. Nu ştiu sigur în ce calitate voi participa – concurent sau invitat – dar cert este că voi fi acolo. Va urma „America’s Got Talent” pentru că am fost selectată acolo. De asemenea, am fost selectată şi la „Britain’s Got Talent” şi voi merge şi acolo. Voi vedea pe parcurs ce voi face şi pe mai departe.

– Cu ce compozitor ţi-ai dori, în mod special, să lucrezi?
– Eu mi-aş dori să lucrez cu toţi compozitorii, nu aş vrea să fie doar unul singur. Mi-aş dori să am mai multe căi, să am câte o piesă de la fiecare compozitor, cât de mulţi s-ar putea. Dacă aş putea, i-aş lua pe toţi la rând.

– Care este muzica pe care îţi place ţie să o asculţi acasă?
– Ascult foarte mult Lara Fabian şi Celine Dion. Îmi place muzica lor, dar ascult şi Beyonce, Rihanna, şi mulţi alţii. Sunt foarte mulţi artişti care-mi plac şi nu am un singur gen pe care-l ascult.

– Cu cine ţi-ai dori să urci pe scenă?
– Visul meu de câţiva ani care îmi tot doresc să se împlinească ar fi să cânt alături de Lara Fabian şi Celine Dion.

Andreea Olariu a început să cânte la şase ani şi a câştigat premii la toate concursurile şi festivalurile la care a participat. Primul trofeu l-a obţinut la vârsta de zece ani la festivalul ”Delfinul de Mare” din Cumpăna.

Tânăra artistă are până acum aproape 20 de trofee şi peste 60 de distincţii obţinute la festivaluri naţionale de muzică uşoară. Vocea sa, comparabilă cu cea a Larei Fabian, i-a uimit până şi pe realizatorii celebrei emisiuni a postului NBC, „America’s Got Talent”.

Din repertoriul constănţencei fac parte piese foarte dificile ale unor cântăreţe celebre precum: Lara Fabian, Celine Dion, Whitney Houston, Jennifer Holliday şi Beyonce.

Chiar dacă marea sa pasiunea este muzica, talentata adolescentă nu-şi neglijează obligaţiile şcolare. Andreea are o atracţie specială pentru chimie, biologie şi matematică.

Citește și
1 Comentariu
  1. Doru spune

    Felicitari Andreea ,esti o mare voce . Continua sa ne incanti cu vocea ta ,sa ne aduci in case muzica buna ,de calitate asa cum ne-ai obisnuit! PS. Andreea detine nu mai putin de 25 de trofee!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata