Misiune imposibilă: încetinirea Chinei

– Autorităţile de la Beijing au luat măsuri pentru a frâna creşterea economică a Chinei. Avansul puternicului stat pare însă de neoprit. În ultimii 30 de ani, China a înregistrat, în medie, o creştere economică de 8% anual. De frica supraîncălzirii, guvernanţii chinezi vor acum să încetinească avansul.

În timp ce majoritatea statelor dezvoltate nu reuşesc să repornească motoarele economiei, înregistrând creşteri anemice de sub 1% (media avansului economic al ţărilor din Uniunea Europeană a fost de 0,2% în cel de-al doilea trimestru al anului), China se află la polul opus, iar autorităţile de la Beijing iau măsuri pentru a înfrâna creşterea. Alarmaţi de rata tot mai ridicată a inflaţiei şi temându-se de o „supraîncălzire”, oficialii de la Beijing vor să reducă avansul la o rată anuală de 7-8%.

Citeste si:  China doreste sa impuna taxe de 25% pentru importurile din SUA

Avansul ar fi suficient pentru a duce la crearea unui număr suficient de locuri de muncă, însă ar ajuta autorităţile să ţină sub control inflaţia. Misiunea se dovedeşte însă una imposibilă pentru guvernanţii de la Beijing, notează Adevărul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata