Traficul aerian va creşte cu 5% în 2011, până la 10,7 milioane pasageri

Traficul aerian este aşteptat să crească în acest an în România cu circa cinci procente, iar numărul de mişcări de aeronave cu 3,8%, înscriindu-se în evoluţia pieţei la nivel mondial, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Conform statisticilor publicate de către Airport Council International (ACI), în primele şase luni ale acestui an, numărul pasagerilor a crescut cu 6% faţă de aceeaşi perioadă din 2010.
Şi evoluţia Aeroporturilor Henri Coandă şi Aurel Vlaicu din Bucureşti este îmbucurătoare. Cele două aeroporturi au înregistrat la şase luni o creştere cu 8,2% a numărului de pasageri, până la 3,44 milioane.

Traficul aerian în România a ajuns la 10,12 milioane de pasageri în 2010, în creştere cu 10 la sută comparativ cu anul precedent, când nouă milioane de pasageri au zburat cu avionul.

În 2010, din cele peste 10 milioane de pasageri, 8,65 milioane au utilizat cursele aeriene internaţionale, iar 1,47 milioane pasageri pe cele interne.

Potrivit datelor de pe piaţa aviatică, în circa 20 de ani traficul aerian se va dubla, peste 60 de aeroporturi urmând să fie congestionate, inclusiv primele 20 de aeroporturi din Europa.

Din analizele şi previziunile de trafic efectuate de Eurocontrol, autoritatea europeană de control al traficului, rezultă că în România, în perioada 2011-2014, urmează să se înregistreze o creştere medie anuală a traficului aeroportuar de 6,9 la sută, cu o rată de creştere sensibil mai mare în zona Municipiului Bucureşti.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!