Femeile care fac avort prezintă risc dublu de a se confrunta cu „probleme de sănătate mintală”

– Femeile care fac avort sunt supuse la un risc de a avea probleme mentale grave. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori sub conducerea academicienei americane Priscilla Coleman, si preluata de Daily Mail in editia de joi (01 septembrie 2011).

Cercetarea a descoperit ca femeile care au suferit un avort se confrunta cu un risc dublu de a avea dificultati legate de sanatatea mentala, si ca una din zece probleme de natura mentala au fost cauzate de avort.

Constatarile studiului vor cauza o controversa majora intr-o perioada in care sustinatorii pro si contra avortului sunt intr-un scandal crancen ce se desfasoara in parlament.

Citeste si:  După seismele din luna mai, Emilia Romagna va primi 670 de milioane de euro din partea UE

A fost introdus un amendament in Legea Sanatatii care va impune femeilor ce vor sa intrerupa o sarcina sa vorbeasca intai cu consilier independent. In prezent, organizatiile care se ocupa de terminari de sarcina ofera consiliere, insa criticii spun ca sfaturile pe care le primesc femeile sunt influentate de faptul ca aceste institutii fac profit din activitatea de intrerupere de sarcina.

Profesoara Pricilla Coleman a fost tinta multor campanii pro-avort din cauza insistentei ei cu privire la legatura dintre avort si o sanatate mentala proasta.

Insa, in timp ce crticii s-au indoit de metodele ei, nu au reusit sa ii pateze reputatia academica, iar publicarea studiului este un semnal ca institutia psihiatrica ia in serios posibilitatea ca avortul sa fie cauza depresiei, alcoolismului, consumului de droguri, nelinistii si sinuciderii.

Citeste si:  Patrupezii care aduc venituri de peste un milion de eur

In urma cu trei ani un studiu publicat a pus sub semnul intrebarii pentru prima data presupunerile sustinatorilor avortului ca intreruperea unei sarcini mai degraba reduce decat creste riscul in ceea ce priveste sanatatea unei femei.

Actualul studiu a fost realizat pe o analiza a 22 de proiecte separate care au urmarit in total experientele a 877.000 de femei, dintre care 163.831 au suferit un avort.

Rezultatele studiului au aratat ca femeile care au fost supuse unei interventii de intrerupere de sarcina au experimentat un risc mai mare cu 81 % de a avea probleme psihologice, si aproximativ 10% dintre acestea pot fi atribuite direct avortului.

Citeste si:  Standardele de frumuseţe feminină diferă mult pe glob

Analiza a spus ca avortul a fost asociat cu sanse de 34% mai mari de a suferi de tulburari de anxietate, cu o posibilitate mai mare cu 37% de a fi depresiv, un risc dublu de a fi alcoolic (110%), un risc triplu de a consuma canabis (220%), si un risc de sinucidere mai mare cu 155%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata