EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Mostră de nesimţire în trafic

Conducătorul autoturismului din imagine, IS 98 YEN, a avut lipsa de inspiraţie şi, în mod evident, şi de obraz să-şi lase maşina drept în poartă, la ieşirea dintr-o parcare a unei firme ieşene.

El a blocat practic trecerea, căci jumătatea de drum rămasă chipurile liberă era o movilă de pământ lăsată de izbelişte de muncitorii de la Apavital, după o intervenţie, denivelarea fiind imposibil de depăşit cu maşina. Două exemple de nesimţire şi mârlănie specific româneşti.

Deşi era în zonă, şoferul Daciei 1300 break n-a catadixit să-şi fac simţită prezenţa la claxoanele insistente ale celui blocat în parcare, seara, la ora 20.

Abia când a văzut că, în cele din urmă, înarmat cu o cazma şi ajutat de un locuitor din zonă, la rândul său „solist” la… sapă, omul încerca disperat să-şi croiască drum spre stradă, prin movila de pământ, domnul Nesimţilă a sosit privind în jur cu un aer boem şi foarte mirat că e luat la rost.

Răspunsul său la bătaia cu degetul în obraz a fost… stupefiant: ”hai, dom’le, că era maşina deschisă, puteaţi s-o mutaţi”. Chiar aşa? Cum putea omul să-şi permită să dea iama într-o maşină care nu era a lui?

Primare puternic, fă, domnule, un serviciu de ridicat autoturisme non stop, cu reclamă prin presa locală, să ştie toţi cei afectaţi de încălcări flagrante ale legii şi bunului simţ unde să sune să le facă bucurii celor cu surplus de grosime la şoriciul facial.

Ar fi de lucru zi şi noapte şi ies bani frumoşi din amenzi. Creşte bugetul, că deh, e nevoie, că-i criză! Şi, culmea, ai face şi ceva util pentru Iaşul ăsta, pe care aproape l-ai distrus.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata