Dezastru şi la a doua sesiune a Bac-ului, urmează apocalipsa facultăţilor

A promovat un număr de elevi mai mic decât locurile de la admiterea universităţilor de stat. Centrele universitare private au admiterea compromisă.

Scenariile sumbre anunţate de specialişti după examenul dezastruos din vară s-au adeverit: la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului au promovat 16,06% dintre cei înscrişi.

Dincolo de suferinţa celor picaţi, s-a conturat foarte clar acum un al doilea dezastru: universităţile nu vor avea studenţi. Optimiştii se aşteptau ca rezultatele să fie mai bune în această sesiune, bazându-se pe faptul că în vară s-a tras un semnal de alarmă care ar fi trebuit să-i pună pe candidaţi cu burta pe carte. Nu a fost însă aşa.

„Nivelul de pregătire al celor prezenţi a fost scăzut. Am făcut şi meditaţii gratuite, dar elevii nu au fost interesaţi”, a declarat Ana Floroiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, unde au promovat 11,62 dintre elevi.

Între 10 şi 35% a fost procentul de promovare înregistrat în judeţe. Singura excepţie a fost Mehedinţiul, unde 52,97% dintre candidaţi au avut media peste 6, scrie EVZ.ro.

În a doua sesiune a bacalaureatului 2011 nu a existat nicio medie de 10, au fost nouă medii de peste 9, 352 de medii peste 8 şi 2.894 de medii peste 7.

„Este un dezastru pentru universităţile particulare. Rezultă că la o promovabilitate de 19%, se vor ocupa tot atâtea locuri. Ceea ce e foarte rău”, spune Vasile Burlui, rector la Universitatea „Apollonia”, din Iaşi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata