Depresia la femei s-a dublat din anii ’70 pentru că „încearcă să le aibă pe toate”

– Femeile sunt de două ori mai predispuse să sufere de depresie decât în urmă cu 40 de ani deoarece acestea încearcă să jongleze cu familiile şi cu cariera. Aceasta este explicaţia oamenilor de ştiinţă, pe care o prezintă Daily Mail în ediţia de luni, 05 septembrie 2011

Oamenii ştiinţă spun că mai bine de o femeie din şapte va fi afectată de această stare la un moment dat în viaţa lor, arătând că efortul de a încerca să facă faţă familiei şi urmărirea unei cariere de succes pune pe umerii femeilor o „povară imensă”.

Oamenii de ştiinţă care au studiat extinderea problemelor de sănătate mentală de-a lungul Europei spun că rata depresiei la femei s-a dublat faţă de anii ’70. Aceştia au descoperit că femeile sunt mai expuse riscului între 16 şi 42 de ani, atunci când au tendinţa de a avea copii.

Citeste si:  În ochi stă secretul: Bărbaţii văd lucrurile diferit de femei

Aceste categorii de vârstă au între 10% si 13,4% şanse mai mari de a dezvolta această afecţiune, de două ori mai mare decât bărbaţii din aceeaşi categorie de vârstă.

Cercetătorii germani au urmărit extinderea problemelor sănătăţii mentale inclusiv senilitatea, tulburările de alimentaţie şi chiar insomnia de-a lungul continentului folosindu-se de studii anterioare si de analize.

Cercetarea lor, care este publicată in „European Neuropsychopharmacology”, a arătat că 38 % dintre oameni suferă de o formă de boală mentală. Cele mai comune dintre acestea sunt depresia, insomnia, fobii şi senilitatea la o vârstă mai înaintată.

Citeste si:  Eficienţa educaţiei sexuale în şcolile franceze, pusă sub semnul întrebării

Luna trecută cercetători americani au descoperit că „supermamele”, femei care încearcă să jongleze între viaţa de familie şi carierele profesionale, sunt mult mai predispuse să fie depresive.

Studiul lor, care a inclus  1600 de femei tinere, a avut loc la Universitatea din Washington.

S-a concluzionat că femeile care încearcă să le facă pe toate simt mult mai profund faptul că dau greş. Există şi experţi  care spun că bărbaţii sunt la fel de predispuşi să sufere de depresie.

Diferenţa este că bărbaţii au tendinţa să nu recunoască că suferă de această problemă aşa că de cele mai multe ori nu sunt diagnosticaţi, spun cercetătorii.

Citeste si:  Microsoft a retras un robot educativ "corupt" de internauţi

Marjorie Wallace, sef executiv al organizaţiei SANE spune: „Motivul pentru care depresia este de două ori mai întâlnită la femei decât la bărbaţi este acela că femeile sunt mult mai pregătite să vorbească despre asta. Bărbaţii găsesc mai dificil să îşi descrie sentimentele de anxietate, depresie sau singurătate şi le poate lipsi limbajul să îşi exprime sentimentele interioare”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata