Emil Boc: PDL va decide candidatul la Primăria Capitalei la începutul 2012 dacă se ia decizia comasării alegerilor

 Momentul stabilirii candidatului PDL pentru Primăria Capitalei depinde de decizia privind comasarea alegerilor locale şi parlamentare în noiembrie 2012, în acest caz urmând să fie desemnată persoana care va candida la începutul anului viitor, iar dacă localele vor avea loc în vară nominalizarea va fi probabil în această toamnă, a declarat, luni seara (5 septembrie) , preşedintele PDL, premierul Emil Boc.

„Decizia va fi luată în partid, depinde de decizia de comasare sau nu. (…) Dacă se comasează, (anunţarea candidatului va fi – n.r.) la începutul anului viitor, dacă nu probabil că în această toamnă”, a spus Boc, la TVR1.

Citeste si:  Cel mai bun vin din ultimele două decenii

Potrivit liderului PDL, procedura de nominalizare a candidatului va cuprinde ca şi în anii anteriori mai multe etape: în primul rând stabilirea de către partid a profilului candidatului, apoi identificarea persoanelor doritoare care ar corespunde acestui profil, urmată de testarea în sondaje, iar cel mai bine situat va fi desemnat.

Întrebat în legătură cu intenţiile anunţate de a candida din partea lui Theodor Paleologu sau Silviu Prigoană, Emil Boc a apreciat că e un lucru bun că există doritori, însă decizia va fi luată în urma sondajelor.

Citeste si:  Vasile Blaga: Indiferent că le unora le place sau nu, partenerul nostru a fost, este şi va fi Traian Băsescu

Totodată, el a menţionat că, potrivit ultimelor sondaje de opinie, cota naţională a PDL este „în jur de 20%”. „Însă la Maramureş am reuşit să păstrăm procentul de 35%. Deci în realitate lucrurile stau mai bine decât în sondaje”, a adăugat Boc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata