Premierul Boc: Redevenţa la aur poate fi majorată

Guvernul va primi spre analiză, cât de repede posibil, un proiect de act normativ privind majorarea redevenţelor percepute de stat inclusiv pentru exploatarea aurului, a anunţat, luni (5 septembrie) , premierul Emil Boc, într-o emisiune a postului TVR1.

În context, şeful Guvernului a subliniat că trebuie reevaluat contractul cu societatea Roşia Montană Gold Corporation privind beneficiile statului român în eventualitatea desfăşurării acestui proiect minier. „La nivel economic trebuie reevaluat acest contract, din perspectiva redevenţelor pentru aur care sunt în Europa.

Eu cred că România are o redevenţă scăzută în raport cu ce se poate pune în raport şi cu celelalte state din Europa. Acum este 4% această redevenţă. Eu cred că redevenţa poate fi majorată. Vom avea în Guvern, cât de repede cu putinţă, un proiect de majorare a redevenţelor, inclusiv pentru aur”, a declarat Boc, la postul public de televiziune.

El a arătat că Ministerul Economiei lucrează la posibilitatea majorării redevenţelor. Ministerul Finanţelor a lansat deja în dezbatere un proiect de ordonanţă pentru majorarea redevenţelor, inclusiv la metale preţioase, de la 4% la 6%. Referitor la demararea proiectului minier de la Roşia Montană, premierul a subliniat că decizia trebuie să fie fundamentată pe ce spun specialiştii de la Ministerul Mediului, în primul rând.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.