Şi rechinii financiari sunt oameni. Atunci când e vorba despre copiii lor

Cercetarea medicală din Statele Unite este în acest moment puternic finanţată de milionarii ai căror copii au fost diagnosticaţi cu boli incurabile, potrivit Bloomberg. Aflaţi în împrejurări dramatice, aceşti oameni şi-au pus averea şi speranţele în mâinile cercetătorilor, care au făcut progrese remarcabile.

În 2001, Dinakar Singh, partener la Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, a decoperit că fiica sa Arya, de 19 ani, suferă de o boală genetică, numită atrofie musculară spinală. Pentru această boală, care face ca celulele nervoase care controlează muşchii să se deterioreze, nu exista atunci nici tratament, nici remediu.

Citeste si:  Declaraţia privind sumele rezultate din ajustarea/ corecţia ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată (formular 307)

Gena care cauzează această boală fusese recent descoperită, aşa că nimeni din industria farmaceutică nu începuse să cerceteze în amănunt. „Chiar dacă s-ar fi pregătit cercetări şi s-ar fi descoperit vreun tratament, îmi era teamă că putea fi prea târziu pentru Arya”, povesteşte Singh, în vârstă de 42 de ani, fondator al fondului de investiţii TPG-Axon Capital Management, care administrează 8,1 miliarde de dolari în active.

Singh a părăsit compania Goldman Sachs în 2004 şi a investit aproape 100 de milioane de dolari din banii proprii în Fundaţia pentru Atrofie Musculară Spinală, prin care speră să descopere un medicament cu care să îşi ajute atât fiica, cât şi pe ceilalţi 25.000 de copii din SUA care suferă de aceeaşi boală, relatează Capital.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close