Twitter: 100 de milioane de utilizatori activi, 50% se loghează în fiecare zi, 55% de pe mobil

– Directorul general al Twitter, Dick Costolo a ţinut o întâlnire de afaceri de informare la sediul Twitter joi (08 septembrie 2011) unde acesta a împărtăşit o serie de statistici interesante, relatează thenextweb.com (TNW).

Poate una dintre cele mai importante informaţii este aceea că Twitter are în prezent 100 de milioane de utilizatori pe lună, iar jumătate dintre ei se loghează în fiecare zi, în timp ce 55% dintre aceştia intră de pe un dispozitiv mobil. Twitter are în acest moment în jur de 5 miliarde de mesaje (tweets) la fiecare 5 zile.

Din ianuarie 2011 acest număr a crescut cu 82 % şi numărul utilizatorilor activi creşte din ce în ce mai repede anul acesta faţă de 2010.

Citeste si:  Europa şi America Latină, dezbinate de Snowden

Potrivit Google Analytics, Twitter are mai mult de 400 de milioane de vizitatori unici în fiecare lună. Numărul a crescut de la 250 de milioane în ianuarie 2011.

Twitter defineşte utilizatorii activi ca fiind “persoanele care se loghează în ultimele 30 de zile prin aplicaţia personală a siteului sau prin oricare altă aplicaţie a unei părţi parteneră”.

Dintre utilizatorii activi 55% sunt activi de pe mobil, procent ce reprezintă o creştere cu 40% la fiecare trimestru. Siteul mai are şi 400 de milioane de vizitatori unici pe lună, iar acest lucru indică o cifră enormă a utilizatorilor care doar vizitează Twitter pentru informaţii, fără a participa la activităţile oferite de site.

Citeste si:  Vremea anunţă epidemiile de holeră cu câteva luni înainte

Costolo a mai discutat despre cum Twitter foloseşte un model experimental pentru a lansa noi funcţii, existând pe un procent de 2% din dispozitive, apoi pe 5% şi apoi pe 100% dacă acestea funcţionează. Într-un final, Twitter vrea să fie prezent pe 2 miliarde de dispozitive.

Dintre cei 40 % de utilizatori inactivi, Costole spune că Twitter încearcă să îi prindă în nişte acţiuni de publicare simple, făcându-i astfel să participe activ, şi nu doar să consume informaţiile.
Twitter a mai oferit informaţii interesante referitoare la cei 100 de milioane de utilizatori activi:
fiecare echipă din Liga Profesionistă de Fotbal (NFL) este pe Twitter şi mai mult de 50% sunt jucători din NFL

Citeste si:  România a avut a treia contracţie a PIB din UE, în trimestrul II din 2010
  • 75 % din jucătorii din Asociaţia Naţională de Baschet (NBA)
  • 82 % din Congresul SUA şi 85 % dintre senatorii SUA
  • 87 % dintre muzicieni
  • 93 % dintre şefii reţelelor alimentare
  • 100 % dintre emisiunile de televiziune

Twitter a avut parte de o creştere enormă anul acesta, întărită şi de evenimente cum ar fi cupa mondială la fotbal feminin, de revoltele din Londra şi de dezastre natural, ca tsunamiul din Japonia şi cutremurele din ţara niponă.
Utilizatorii se bazează pe serviciul acesta din ce în ce mai mult pentru a obţine informaţii din minut în minut despre ce se întâmplă în lume şi pentru a ţine legătura cu cei dragi în timpul unei urgenţe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata