Victor Ponta a depus plângere penală împotriva lui Traian Băsescu şi Sorin Blejnar

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a depus, vineri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva şefului statului, Traian Băsescu, şi a preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, pe care îi acuză de instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, ameninţare şi şantaj, în legătură cu afirmaţiile acestora conform cărora Ponta ar fi primit bani de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, direct sau prin firma de avocatură „Şova & Asociaţii”.

„La întâlnirea de la Cotroceni cu Traian Băsescu şi ulterior domnul Blejnar, şeful ANAF, am fost avertizat, am fost ameninţat, am fost prevenit şi de Traian Băsescu şi de către Blejnar că am contracte cu complexurile Turceni şi Rovinari, că am obţinut bani ilegali. Am aşteptat ca ANAF să verifice toate documentele pe care le-am pus imediat la dispoziţie şi am primit procesul verbal de la ANAF, din care rezultă că toate aceste afirmaţii ale lui Traian Băsescu şi ale lui Sorin Blejnar au fost nu numai neadevărate, dar au reprezentat o instigare la comiterea unui abuz în serviciu împotriva mea.

Citeste si:  Ponta spune că guvernul va plăti o comisie care să evalueze calitatea lucrărilor de reabilitare efectuate la 'Poarta Sărutului'

De asemenea, Sorin Blejnar, în calitatea sa de funcţionar public, s-a conformat instigării lui Traian Băsescu şi am considerat că actele celor doi sunt acte de investigare de abuz împotriva mea, sunt acte de ameninţate şi acte de şantaj”, a spus Ponta, după ce a depus plângerea la Parchetul General.

Preşedintele PSD a precizat că acţiunea sa este făcută şi în numele celor care sunt ameninţaţi dar nu au curajul să meargă la parchet.

„Consider că România nu poate să fie condusă numai prin ameninţări şi şantaj şi este un semnal pentru toţi oamenii care se află în situaţia mea de a fi şantajaţi şi este un gest pe care îl fac în numele multor altor primari, aleşi locali, patroni de firme, care în fiecare zi sunt supuşi abuzurilor încălcării legilor penale şi legilor ţării şi care poate nu au posibilitatea şi nici curajul de a depune această plângere”, a spus Ponta.

Liderul PSD susţine că la plângerea depusă la Parchetul General au fost ataşate mai multe documente care atestă că nu a avut nicio legătură cu complexurile Rovinari şi Turceni.

Citeste si:  Financial Times: Premierul Emil Boc, "artist al evadării" de scurtă durată

„La dosar am ataşat procesul verbal al ANAF, din care rezultă că nu am avut niciodată niciun fel de relaţii contractuale cu Turceni, Rovinari, cu nimeni altcineva şi nu am încălcat legea.

Adeverinţele de la cele două societăţi aflate în subordinea Guvernului şi care atestă acelaşi lucru, scrisoarea adresată lui Daniel Morar, şeful DNA, în care am cerut să fiu audiat şi nu am fost audiat, pentru că nu îşi doresc acest lucru, şi toate celelalte documente care atestă că Traian Băsescu şi Sorin Blejnar ştiau foarte bine, atunci când au făcut respectivele afirmaţii de ameninţare la adresa mea, că erau fapte neadevărate.

Probabil s-au aşteptat să fiu de acord cu regionalizarea, cu proiectele preşedintelui, să nu mai critic corupţia din ANAF”, a subliniat Ponta.

Preşedintele PSD a recunoscut că, deocamdată, Traian Băsescu nu poate fi tras la răspundere, deoarece are imunitate, însă speră ca acest lucru să se întâmple după încheierea mandatului actualului şef al statului.

Citeste si:  Ponta: România are pentru 2019 două obiective importante - aderarea la zona euro şi integrarea R. Moldova în UE

Ponta a mai anunţat că va depune luni în instanţă, o acţiune civilă împotriva cotidianului Evenimentul zilei, „cel care a propagat evident ca de fiecare dată minciunile lui Traian Băsescu şi Sorin Blejnar şi nu cer bani de la jurnalişti, ci le cer să publice în ziar aceste documente care atestă că au minţit”.

„Sper că Parchetul General va fi minister public, care nu este interesat de dispute politice, ci de aplicarea legii. Nu au aplicat legea în cazul Robertei Anastase, înţeleg că refuză să aplice legea în cazul desfiinţării PDL. Probabil că vor refuza în acest moment, cât timp procurorul general este numit de preşedintele României. Nu cer Parchetului General să facă politică, ci să aplice legea”, a mai spus Ponta.

El a refuzat să le dezvăluie ziariştilor cu ce l-au şantajat Traian Băsescu şi Sorin Blejnar, precizând că va spune acest lucru în faţa procurorilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close