EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Andrei Plăcintă recunoaşte că a consumat alcool şi cannabis în Elveţia

Andrei Plăcintă, fiul senatorului PDL Sorina Plăcintă, a recunoscut, luni, la Tribunalul Bucureşti, că a consumat alcool şi a fumat cannabis, pe vremea când urma cursurile unui liceu în Elveţia.

Andrei Plăcintă a fost audiat de judecători în dosarul în care este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie 2010, când şi-a agresat prietena în zona Berzei din Capitală.

În timpul audierii, el a fost întrebat de instanţă dacă a consumat vreodată substanţe interzise. Andrei Plăcintă a recunoscut că la vârsta de 15-16 ani, pe când urma cursurile unui liceu din Elveţia, a fumat cannabis şi a consumat alcool, însă doar în timpul vacanţelor şi doar în Elveţia, unde consumul este legal.

În continuare, Andrei Plăcintă a relatat varianta sa despre cele întâmplate pe strada Berzei, în decembrie 2010.

Astfel, el susţine că în seara de 6 decembrie 2010 a fost sunat de prietena sa, care i-a solicitat o întâlnire, pentru a-i returna o datorie de 200 de lei.

S-au întâlnit pe strada Berzei, în maşina lui, iar discuţia a fost amicală, dar apoi au început să se certe, după ce tânăra i-a mărturisit că are un nou prieten. Andrei Plăcintă i-a cerut telefonul, pentru a-i suna prietenul, fata a fost de acord, apoi s-a răzgândit şi a început să ţipe, când el a căutat în agendă numărul acelui prieten.

Situaţia a degenerat, tânăra a ieşit din maşină, a continuat să ţipe în mijlocul străzii, el a ieşit după ea, moment în care de ei s-au apropiat mai mulţi bărbaţi de pe stradă. Andrei Plăcintă susţine că s-a speriat, a intrat în panică şi i-a tras o palmă fetei.

Andrei Plăcintă a mai spus că bărbaţii care s-au apropiat erau ameninţători şi aveau asupra lor cuţite şi arme albe. El a fost nevoit să urce în maşină şi a plecat, apoi s-a răzgândit şi s-a întors pentru a-şi recupera prietena, dar a fost atacat de acei bărbaţi şi chiar împuşcat.

Audierile în acest dosar vor continua pe 10 octombrie.

În luna iunie 2011, Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie, când şi-a agresat prietena.

Procurorii au stabilit că, în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota şi spărgând luneta.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbaţi, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi.

În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, unul dintre bărbaţi a căzut în faţa autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă – Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au stabilit că un alt bărbat, rămas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Plăcintă, în încercarea de a determina încetarea acţiunilor violente ale acestuia.A

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata