Atacuri la Kabul: un poliţist şi doi talibani ucişi, ambasada SUA confirmă un atac în apropiere

Un poliţist şi doi talibani au fost ucişi în atacurile sângeroase lansate de talibanii afgani marţi, la Kabul, indică un prim bilanţ furnizat de Ministerul de Interne afgan, preluat de AFP.

„Doi teorişti au fost împuşcaţi mortal în urmă cu o jumătate de oră, dar trei sau patru continuă să reziste”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului afgan.

Anterior, surse ale poliţiei locale au anunţat că patru sau cinci atacatori s-au retras într-o clădire deschizând focul, în centrul capitalei afgane Kabul, unde talibanii au lansat lovituri sinucigaşe în special asupra Cartierului general al NATO, lângă ambasada americană.

Insurgenţii sunt înarmaţi cu mortiere şi mitraliere, a precizat pentru AFP şeful serviciului de investigaţii criminale al poliţiei din Kabul, Mohammad Zahir.

Luptele sunt în curs de desfăşurare, a continuat sursa citată, iar un ziarist al AFP a constatat că focurile proveneau de la mai multe etaje ale clădirii menţionate de ofiţerul de poliţie afgan.

Ambasada SUA la Kabul a confirmat că în apropierea sediului său a avut loc un atac implicând lansatoare de rachete şi armament uşor, fără să provoace victime.

Situaţii similare s-au înregistrat la Cartierul general al Forţei internaţaionale a NATO de asistenţă pentru securitate în Afganistan /ISAF/, la alte reprezentanţe diplomatice, precum şi la diferite sedii oficiale, la reşedinţe şi birouri ale unor cetăţeni străini.

”Am lansat un atac sinucigaş masiv vizând birourile serviciilor de informaţii străine şi afgane”, a avertizat Zabiullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, printr-un SMS trimis AFP la puţin timp după primele explozii

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.