Aţi auzit de telocite? Sunt celule care regenerează inima, au fost descoperite de cercetători români, iar acum SUA şi China se bat pe ele

– Statele Unite ale Americii şi-au exprimat intenţia să finanţeze cu sume impresionante cercetările cu privire la Telocite în timp ce China i-a invitat pe cercetătorii români în repetate rânduri să continue cercetările în marile laboratoare din Shanghai şi Beijing. Aşa arată o invitaţie adresată presei de către Institutul Naţional de Patologie Victor Babeş la o conferinţă despre telocite, scrie ZF.ro

« Telocitele – descoperire a echipei de cercetători de la Institutul „Victor Babeş” condusă de Acad. Laurentiu M. Popescu, continuă să revoluţioneze lumea medicală internaţională », se mai arată în invitaţie.

Citeste si:  Inima majorităţii americanilor este mai "bătrână" decât arată vârsta lor cronologică

Telocitele sunt celule care există în organe şi care potrivit cercetărilor de la momentul actual ar avea rol în regenerarea inimii.

Cercetătorii de la Institutul „Victor Babeş”au descoperit întâmplător, în timp ce făceau studii ale celulelor din intestin, prezenţa unor celule care împreună cu cele stem ar putea reface muşchiul inimii afectat de infarct.

Analizând aceste celule, cercetătorii au ajuns la o concluzie foarte importantă, şi anume că atât inima, cât şi creierul au puterea de regenerare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata