EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Iată cum au arătat avioanele transatlantice în ziua de 11 septembrie 2011

– Teama de atacuri în ziua comemorării a zece ani de la atentatele de pe 11 septembrie 2001 s-a cunoscut foarte bine în bugetele companiilor aeriene, foarte puţini pasageri britanici având curajul de a se îmbarca în avioane în ziua respectivă, relatează Daily Mail

Zborurile dinspre Marea Britanie spre SUA au fost ocupate doar în proporţie de 25% şi securitatea a fost întărită la aeroporturi după ce s-a primit o ameninţare „credibilă dar neconfirmată” că ar exista un plan AL-Qaida de a ataca SUA în timpul ceremoniei de comemorare a victimelor.

În timp ce marile companii aeriene au refuzat să divulge numărul călătorilor din „motive competitive”, pasagerii au declarat că zborurile au fost liniştite. Un pasager al unui zbor Delta de la Londra la New York de dumincă a spus că la clasa business erau călători, însă la cea economică, locurile erau ocupate doar în proporţie de 25%.

„Echipajul aeronavei a spus că este unul dintre cele mai liniştite zboruri pe care le-au văzut după mult timp. Aeroportul JFK era ca un oraş fantomă, de nerecunoscut faţă de zilele obişnuite în care controlul paşapoartelor dura cam 25 de minute. Au avut deschise doar şase cabine de control, dar a durat doar cinci minute să treci de acestea”, povesteşte pasagerul.

Pasagerul a mai declarat că nu exista nici o teamă printre pasagerii zborului şi că „oamenii era un pic mândri că zburau pe data de 11 septembrie, considerând că este un semn de sfidare faţă de terorişti. Nu erau speriaţi deloc şi nici unul nu era pregătit să îşi schimbe planurile”.

Fotografiile arată o mână de pasageri îmbarcaţi în avion, unii dintre ei fiind singuri pe un rând întreg.

Compania Delta a refuzat să comenteze numărul pasagerilor spunând că este „politica companiei de a nu divulga informaţii referitoare la numărul specific al pasagerilor de la bord din motive competitive”.

Compania Monarch Airlines a operat „cu un program complet de zboruri” duminică şi a spus că „în comparaţie cu anul trecut a fost o creştere a rezervărilor pentru data de 11 septembrie”.

Aeroportul Heathrow a avut în luna august 6.6 milioane de pasageri, o creştere cu 0,7 % faţă de anul trecut, fiind ce mai ocupată lună din istorie. Un alt record al lunii august pentru aeroportul Heathrow este o rată de ocupare a locurilor la toate zborurile de 82,2 %.
Aeroporturile din Marea Britanie au avut 10,7 milioane de pasageri în august, în creştere cu 0,2 % în ultimul an.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata