Medevdev a cerut închiderea companiilor aeriene puţin fiabile

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a ţinut o şedinţă privind investigarea cauzelor accidentului aviatic de la Iaroslavl, soldat cu moartea a 43 de persoane, şi a cerut guvernului să închidă până la mijlocul lunii noiembrie toate companiile aeriene ce nu prezintă siguranţă, să înăsprească toate controalele şi să majoreze amenzile, scriu ziarele moscovite de luni (12 septembrie 2011).

Nezavisimaia Gazeta notează că liderul de la Kremlin a cerut executivului să elaboreze până pe 15 noiembrie un set de măsuri vizând închiderea tuturor companiilor aeriene incapabile să asigure securitatea zborurilor.

De asemenea, guvernul trebuie să pregătească şi să trimită Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, proiecte de lege ce vor prevedea majorarea amenzilor pentru încălcarea normelor de zbor.

Rossiiskaia Gazeta relatează că Medvedev a mai cerut ca până la 1 ianuarie să înceapă dotarea avioanelor flotei civile cu sisteme de avertizare privind impactul cu solul.

Pe de altă parte, experţi din industria turismului, citaţi de Novîe Izvestia, avertizează că dacă decizia de a închide o parte a companiilor aeriene va fi aplicată vor apărea probleme cu asigurarea transportului din regiunile aflate la mare distanţă de Moscova, întrucât companiile mari nu sunt interesate de aceste direcţii.

O altă consecinţă negativă ar fi scumpirea biletelor de avion ca urmare a reducerii concurenţei pe piaţă. O ţară mare ca Rusia are nevoie de multe companii aeriene, dar toate trebuie dotate cu tehnică modernă, de calitate, a spus purtătorul de cuvânt al Uniunii ruse din industria turismului, Irina Tiurina.

Atentatul de la Domodedovo nu mai este considerat la fel de periculos, titrează Kommersant. Suspecţii din cazul atentatului de pe aeroportul Domodedovo din Moscovą soldat cu moartea a 37 de persoane, sunt consideraţi acum martori, iar ancheta – încredinţată unui maior, scrie publicaţia.

Justiţia rusă şi-a retras suspiciunile în ancheta penală privind „neîndeplinirea cerinţelor de securitate a transportului”, demarată după atentatul din 24 ianuarie din aeroportul Domodedovo. Dosarul a fost transmis de la direcţia principală de anchetă către o structură inferioară, menţionează cotidianul rus.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata