MB: solicitanţii de ajutoare sociale, care nu învaţă limba engleză, vor fi privaţi de acordarea acestora

Persoanele care solicită ajutoare sociale, dar care nu pot vorbi şi scrie în engleză, vor trebui să participe la cursuri de limbă engleză, în caz contrar riscând ca aceste ajutoare să fie oprite până la trei ani, scrie Daily Mail în ediţia de miercuri (14 septembrie 2011).

Măsura, anunţată de premierul David Cameron şi de ministrul pentru muncă şi pensii, Iain Duncan Smith, este aşteptată să se aplice unui număr de aproximativ 67.000 de persoane care primesc în prezent ajutorul de şomaj.

Citeste si:  Jaroslaw Kaczynski din Polonia părăseşte Consiliul Naţional pentru Securitate

Ideea vizează un nucleu de solicitanţi ale căror competenţe lingvistice sunt atât de slabe încât au puţine şanse să primească vreodată vreun loc de muncă şi nu fac nimic pentru a-şi îmbunătăţi singuri cunoştinţele de limbă engleză.

Pe de altă parte, în pofida poziţiei ferme exprimate de Cameron pe acest subiect, cinicii cred că acest anunţuri dure îşi vor pierde din „colţi” în practică.

Conform planurilor, orice persoană care refuză să înceapă un curs de limba engleză sau nu reuşeşte să ajungă la ore, se va confrunta cu o serie de sancţiuni din ce în ce mai dure.

Citeste si:  De ce nu s-a reuşit modificarea tratatului UE?

Deşi cea mai mare parte a grupului de 67.000 de solicitanţi sunt imigranţi cu drept de lucru în Marea Britanie, există un număr semnificativ de persoane născute în Marea Britanie a căror educaţie a fost atât de proastă încât abia sunt capabile să comunice.

Oficialii guvernamentali recunosc ei înşişi că se aşteaptă ca sancţiunile să fie puţin utilizate, deoarece, explică ei, mulţi solicitanţi de ajutoare sunt adesea interesaţi să acceseze oferta de cursuri de limbă engleză gratuite.

Persoanele cu slabe abilităţi de limba engleză, care le împiedică să obţină un loc de muncă, vor fi direcţionate către cursurile de engleză operate de către instituţiile de învăţământ locale, finanţate de către Ministerul pentru Afaceri.

Citeste si:  Mai multe cazuri mortale de gripă H1N1 în Columbia

În cazul în care solicitanţii de ajutoare sociale refuză, sau nu reuşesc să ajungă la cursuri, vor avea ajutorul de şomaj oprit timp de trei luni. O a doua abatere va determina oprirea ajutoarelor timp de şase luni, iar o a treia, timp de trei ani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close