Imaginile televizate dintr-un hotel în care a stat Michelle Obama au permis descoperirea unei sculpturi furate

 Un interviu acordat unui canal de televiziune de directorul unui hotel din Spania care a găzduit-o în 2010 pe Michelle Obama a permis ca o familie din Malaga să-şi recupereze o sculptură valoroasă care-i fusese furată, după cum a explicat joi pentru EFE avocatul Adolfo Martos, membru al familiei.

Este vorba de un bust al împăratului roman Antoninus Pius ce datează din secolul al II-lea, cântăreşte circa 50 de kilograme, are înălţimea de 51 de centimetri şi lăţimea de 20,5.

Potrivit afirmaţiilor avocatului Martos, publicate joi de ziarul local ‘Sur’, familia a denunţat în 2004 furtul sculpturii, a cărei proprietară este Maria Victoria Bolin şi care a fost găsită de un strămoş al acesteia în 1907 la Malaga.

Citeste si:  Central bank cuts key rate to 5.25 pct per annum starting March 30

Sculptura fusese furată din locuinţa familiei Bolin în cursul unor lucrări de renovare efectuate în interior.

În august 2010, înaintea vizitei pe care au efectuat-o în Spania Michelle Obama şi una dintre fiicele ei, directorul hotelului în care acestea urmau să se cazeze, în localitatea Benahavis (Malaga), a acordat un interviu unui canal de televiziune.

Adolfo Martos povesteşte că, în timp ce urmărea interviul acordat de directorul hotelului Villapadierna, Ricardo Arranz, a recunoscut în biroul în care se afla acesta bustul ‘roman’.

Citeste si:  Două clădiri înalte s-au prăbuşit în centrul Rio de Janeiro: bilanţul victimelor în curs de precizare

Cum Martos îl cunoştea pe directorul hotelului de mai mulţi ani şi mai erau câteva zile până la sosirea lui Michelle Obama la hotel, a decis să nu spună nimic până la plecarea ei, pentru a nu cauza probleme.

Apoi s-a deplasat la hotel pentru a discuta cu proprietarul, căruia i-a relatat povestea furtului.

Ricardo Arranz a explicat că sculptura fusese achiziţionată cu cinci ani în urmă în mod legal de la o întreprindere din Sevilla şi a acceptat să o restituie vechilor proprietari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata