Liberalii nu sunt de acord cu măsurile din Hotărârea de Guvern 432/2011, care îi afectează în primul rând pe agricultori

Partidul Naţional Liberal (PNL) nu este de acord cu ”măsurile aberante” din Hotărârea de Guvern 432/2011 în care se stipulează că bunurile divizibile provenite din exploatări agricole, exploatări forestiere şi din deşeuri din activitatea de construcţii trebuie cântărite la ieşirea pe drumurile publice.
”PNL constată că Guvernul Boc vrea să facă bani, mai nou, de pe spinarea agricultorilor, cărora le cere să îşi cumpere cântare de tonaj mare pentru a-şi putea transporta legal cartofii de pe tarla, pe drumurile impecabile ale României”, se arată într-un comunicat de presă remis joi de Comisia de agricultură a PNL.

Liberalii consideră că singurele efecte ale Hotărârii de Guvern vor fi ”ruinarea agricultorilor români şi frânarea dezvoltării rurale”.

Citeste si:  Doi parlamentari, declaraţi incompatibili de către ANI

”În lipsă de idei, Boc a inventat programul naţional ‘Un cântar pentru fiecare gospodărie’, nu cultiva cartofi dacă nu ai cântar de 30.000 de euro.

Potrivit ultimei aberaţii a puterii pedeliste, colportată într-o Hotărâre de Guvern nr 432/2011, în România nu se vor mai putea căra cartofi, grâu sau seminţe, decât cu cârca, dacă nu ai cântar industrial. În România nu se va mai putea construi sau demola nimic dacă nu ai un cântar de mare tonaj în curte. În curând, românii vor fi obligaţi să îşi cumpere cântare, înainte de a-şi cumpăra o casă sau un teren extravilan”, se mai arată în comunicat.

Citeste si:  Agrometeo: Rezerva de apă din solul agricol se va situa în limite satisfăcătoare, în următoarea săptămână

Liberalii din Comisia de agricultură consideră că guvernul forţează agricultorii să încalce legea şi să plătească amenzi usturătoare, având în vedere că un cântar de până la 50 tone costă, inclusiv cu instalare, circa 30.000 de euro, iar pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie de la Consiliul Judeţean, pentru amplasarea în extravilan, necesită alte cheltuieli şi un buget de timp de circa un an de zile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close