Geoană despre achiziţia de avioane: România nu poate continua la nesfârşit să nu se achite de obligaţiile internaţionale

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, că România trebuie să facă un efort financiar pentru achiziţia de avioane deoarece nu poate continua la nesfârşit să nu se achite de obligaţiile internaţionale.

„Nu putem să continuăm la nesfârşit să nu ne achităm de obligaţiile noastre internaţionale, faţă de NATO, faţă de aliaţii noştri americani şi europeni. De aceea va trebui făcut un efort financiar, poate un efort care să fie resimţit peste câţiva ani de zile, pentru a putea să suportăm, acum avem alte priorităţi. Cred că nu poţi, indiferent de criză, să nesocoteşti securitatea naţională”, a afirmat Geoană.

Citeste si:  Foame de bani: "AB Plus Events", "Flarom Advertising" şi "Laser Co" se bat pentru 8.000 euro

El a spus că susţine acest tip de achiziţii, dar că efortul financiar trebuie calculat.

Mircea Geoană a vizitat, sâmbătă, Expoziţia internaţională pentru echipament militar – Expomil 2011, organizată la Romexpo şi aflată la cea de a VII-a ediţie.

„Am venit din dorinţa de a vedea dacă mai avem vreo şansă să relansăm un sector al economiei naţionale care ştia să producă şi locuri de muncă şi exporturi şi un anumit grad de tehnologizare a economiei româneşti. Cred că bătălia încă nu este pierdută, deşi lucrurile nu stau grozav”, a spus Mircea Geoană.

El a susţinut că e nevoie de o politică de reindustrializare inclusiv în domeniul militar şi cel conex, unde ar putea fi create locuri de muncă cu grad înalt de pregătire profesională.
„Sper ca sectorul de apărare să redevină un motor important de creştere economică şi de crearea de locuri de muncă”, a conchis preşedintele Senatului.

Citeste si:  Patronii şi-au pierdut răbdarea şi au scris singuri noul Cod Fiscal

Tehnică şi armament de ultimă generaţie sunt expuse, între 22 şi 25 septembrie, la Romexpo. Expoziţia internaţională pentru echipament militar – EXPOMIL 2011 este organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul Român de Informaţii, Romexpo, CN Romarm şi asociaţiile patronale PATROMIL şi OPIAR.

Sâmbătă şi duminică, târgul va fi deschis tuturor vizitatorilor.

Aflată la cea de a VII-a ediţie, expoziţia reuneşte firme de prestigiu din ţară şi din străinătate care prezintă elementele de noutate, precum şi stadiul actual de dezvoltare a echipamentelor şi capabilităţilor în domeniul securităţii şi apărării.

Citeste si:  Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei: NATO este o "tumoare canceroasă" a continentului european şi trebuie dizolvată

Printre expozanţii români se numără Academia Tehnică Militară, Aerofina SA, Aerostar SA, Agenţia de Cercetare Tehnică şi Tehnologii Militare, CN Romarm, Eurocopter România, Fabrica de Arme Cugir SA, Fabrica de Pulberi Făgăraş SA, IAR SA, Statul Major al Forţelor Aeriene, Statul Major al Forţelor Terestre şi SRI.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close