EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,10 RON
(-0.05%)
GBP
5,38 RON
(-0.18%)
CHF
4,49 RON
(-0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.13%)
BYN
1,67 RON
(-0.26%)
CAD
3,09 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,94 RON
(+0.13%)
JPY
0,04 RON
(+0.49%)
CZK
0,19 RON
(-0.24%)
INR
0,06 RON
(-0.42%)

Guvernul Boc pregăteşte un atac la sistemul de sănătate

Co-preşedintele USL, Victor Ponta, a declarat că Guvernul a luat o decizie, pe care a transmis-o FMI printr-o scrisoare de intenţie, referitoare la renunţarea acoperirii acelor servicii de sănătate considerate neesenţiale.

‘Aflăm ceea ce pregăteşte guvernul Boc României în anul care urmează, mă refer la noua scrisoare de intenţie transmisă FMI din care aflăm, neoficial, din păcate, şi anormal, faptul că la anul Guvernul va continua să atace sistemul de sănătate.

Înţelegem că la anul nu vor mai fi acoperite serviciile considerate neesenţiale şi nu ştim ce înţelege Guvernul Boc prin servicii neesenţiale şi că pentru acestea vor fi necesare din partea populaţiei asigurări suplimentare, adică noi bani scoşi din buzunarele populaţiei’, a declarat Victor Ponta luni, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei săptămânale a USL.

Acesta a precizat că noua decizie a fost luată pe ascuns, Guvernul neavând curaj să vorbească despre ea, deşi impactul acestei hotărâri asupra populaţiei va fi unul foarte important.

‘Vom încerca să monitorizăm aceste obligaţii asumate în mod absolut anormal şi greşit de către Guvern. Faptul că Guvernul Boc continuă să îşi asume obligaţia de a lovi în acest sistem de sănătate, alături de sistemul de educaţie şi de siguranţă personală, lovind în poliţie, sunt cele trei grave pericole pe care Guvernul Boc le pregăteşte pentru anul viitor’, a spus Ponta.

El a adăugat că USL va căuta o soluţie de a se opune acestor decizii prin orice mijloace, inclusiv moţiunea de cenzură, pentru a opri ‘aplicarea acestor măsuri de genocid social, pe care Guvernul le ia fără a se consulta cu Parlamentul, ci pur şi simplu le transmite către FMI’, a spus liderul PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata