EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

Borsecul este proiect-pilot pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, susţine Elena Udrea

Reabilitarea staţiunii Borsec este un proiect – pilot al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, a afirmat, joi (29 septembrie), ministrul Elena Udrea.

Ea a fost prezentă la inaugurarea Casei de cultură din Borsec, reabilitată cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.

Deşi a ajuns în staţiune cu o întârziere de aproape două ore, exprimându-şi nemulţumirea faţă de starea drumului dintre Braşov şi Borsec, Elena Udrea a afirmat că i-a trecut supărarea pe drum atunci când a văzut cât de mult s-a schimbat faţa oraşului Borsec.

Elena Udrea a menţionat că atât Borsec, cât şi staţiunea Băile Herculane şi oraşul Sulina reprezintă proiecte – pilot ale MDRT, derulate împreună cu Organizaţia Naţiunilor Unite.

Ea şi-a exprimat satisfacţia pentru modul în care a început să se dezvolte staţiunea Borsec şi i-a sugerat primarului Mik Jozsef să perceapă taxe mai mari celor care lasă unităţile turistice în paragină şi, dacă nimic nu se schimbă astfel, să procedeze la expropriere.

„Am dat o lege ca cei care nu pun în circuitul turistic pensiunile şi hotelurile să fie obligaţi să plătească taxe şi impozite mai mari. (…) Dacă nu vor, vor fi expropriaţi, le vom lua noi, le vom reabilita şi le vom pune la dispoziţia turiştilor”, a precizat Elena Udrea.

Primarul Mik Jozsef i-a mulţumit ministrului Turismului „pentru că a redat speranţa locuitorilor din Borsec” şi a prezentat proiectele finanţate de MDRT, care se ridică la aproximativ 88 milioane de lei.

Clădirea Casei de cultură, veche de peste 100 de ani, se afla în stare avansată de degradare şi în ultimii ani nici nu a mai fost folosită, motiv pentru care a avut nevoie de reabilitare completă.

Lucrările s-au finalizat într-un an de zile şi au inclus şi mansardarea clădirii.

Primarul oraşului Borsec a precizat că imobilul proaspăt reabilitat va găzdui şi biblioteca orăşenească, dar şi sediile fundaţiilor şi asociaţiilor culturale, cum ar fi fanfare, cluburile de dans sau formaţiile artistice. În plus, după o întrerupere de 12 ani, în Borsec se vor putea organiza şi nunţi, primarul susţinând că până acum tinerii erau nevoiţi să meargă în alte localităţi, întrucât în oraş nu era un local potrivit pentru asemenea evenimente.

După ce a participat la inaugurarea Casei de cultură din Borsec, Elena Udrea a mers la Topliţa, unde a vizitat baza Salvamont şi va semna contracte de finanţare pentru Planurile Integrate de Dezvoltare Urbană ale oraşelor Topliţa şi Miercurea Ciuc. Ulterior, ministrul se va deplasa pe traseul proiectului „Drumul Apelor Minerale”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata