EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,29 RON
(-0.38%)
GBP
5,38 RON
(-0.75%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(-0.01%)
BYN
1,75 RON
(-0.28%)
CAD
3,16 RON
(-0.09%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(+0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.11%)

Şeful Gărzii Financiare Neamţ şi doi subordonaţi au fost săltaţi de DNA în timp ce făceau controale

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bacău, l-au reţinut pe Constantin Nistor (foto), şeful Gărzii Financiare Neamţ, fără un flagrant propriu-zis, cu bani capcanaţi şi dovezi irefutabile. El efectua controale de rutină împreună cu doi colegi subordonaţi, Gheorghe Enăşoaie şi Corneliu Antonie.

Din păcate, comunicatul DNA despre acest episod, în loc să clarifice lucrurile, dă apă la moară teoriei conspiraţiei şi celei care susţine că Nistor este victima unei acţiuni de intimidare.

„În ziua de 29 septembrie 2011, inculpaţii Nistor Constantin, Enăşoaie Gheorghe şi Antonie Corneliu, în calitate de comisari în cadru Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu, au efectuat un control la zece agenţi economici de pe raza judeţului Neamţ.

Cu această ocazie, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţilor comerciale verificate suma totală de 4.110 lei în scopul efectuării unui control formal, pentru a nu sancţiona contravenţional toate neregulile constatate şi pentru a aplica amenzi contravenţionale minime”, se precizează în comunicatul DNA făcut public astăzi, la prânz.

Pe baza acestei sume găsite la comisarii Gărzii Financiare, cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi, astăzi, Tribunalului Bacău, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Anchetatorii au însă nevoie de dovezi, iar cel mai probabil acestea constau în interceptări telefonice şi înregistrări cu tehnică operativă specifică serviciilor secrete.

Totuşi, DNA îşi ia o măsură de precauţie şi afirmă prezumţia de nevinovăţie a celor încătuşaţi. „Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează în finalul comunicatului pomenit.

Citește și
1 Comentariu
  1. ela18 spune

    …doamne…saracii oameni…alte victime ale dna(asa zis anticoruptie)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata