Omul care le şopteşte leilor – o poveste extraordinară despre pasiune şi iubire

– Acest scurt video despre frumoasa pasiune pentru animale îl prezintă pe Kevin Richardson, un om de ştiinţă care studiază comportamentul animalelor din Africa de Sud şi care trăieşte propriu-zis cu leii şi hienele, descoperind o modalitate prin care le-a câştigat încrederea totală a animalelor.

Cu siguranţă după ce urmăriţi acest clip o să vă spuneţi: „Iată pe cineva care într-adevăr îşi urmează pasiunea”, cu toate că probabil, după părerea multora, este o pasiune nebună şi cam periculoasă, scrie Beforeitsnews.com.
De pe siteul acestuia, intitulat „Kevin Richardson: Cel care vorbeşte cu leii”, aflăm că dintotdeauna a arătat un interes în ceea ce priveşte toate tipurile de creaturi, mici sau mari. A început de la vârsta de 3 ani, când creştea greieri sub patul său, iar ca animal de companie a avut o broască râioasă pe nume Paddajie.

Cercetător al comportamentului animalelor, Richardson a învăţat singur şi a dărâmat orice regulă de siguranţă cunoscută oamenilor, atunci când a lucrat cu animalele sălbatice.

Neluând în seamă ideile preconcepute obişnuite, cum ar fi aceea că pentru a îmblânzi un animal sălbatic avem nevoie de lanţuri şi beţe, Richardson a folosit dragostea, înţelegerea şi încrederea pentru a dezvolta legături personale cu acestea.
Metoda lui unică a fost aceea de a ajunge să le cunoască personalităţile individuale, ce le enervează, ce le face fericite, triste sau iritate, exact cum o mamă îşi înţelege copilul. Astfel, animalele au ajuns să îl accepte ca fiind unul dintre ele.

 

În ziua de astăzi nu se vorbeşte cu atâta entuziasm despre importanţa urmăririi unei pasiuni în viaţă, la fel cum face Kevin  în clipul video.

Şi, în final, o întrebare firească:

dacă animalele sălbatice se pot transforma atât de mult când sunt înconjurate cu dragoste şi încredere, oare oamenii ce ar deveni dacă ar fi trataţi cu aceeaşi bunătate şi iubire?

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.