ORDA suspendă activitatea AGICOA ROMÂNIA

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) a retras temporar avizul de funcţionare a organismului de gestiune colectivă AGICOA ROMÂNIA, care gestionează drepturile producătorilor români şi străini de opere audiovizuale, măsură ce are ca efect suspendarea activităţii acestui organism de gestiune colectivă până la schimbarea administratorului general.

Retragerea avizului de funcţionare este dispusă în temeiul prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, fiind o consecinţă a încălcării, de către acest organism de gestiune colectivă, a legislaţiei din domeniu, dar şi a prevederilor propriului statut.

Situaţia a fost constatată de către ORDA din iulie când, prin Decizia Directorului General nr. 226/21 iulie, a acordat un termen de intrare în legalitate de 60 de zile pentru remedierea deficienţelor apărute în activitatea AGICOA ROMÂNIA.

Deoarece până în prezent organismul de gestiune colectivă nu a respectat termenul de intrare în legalitate şi nu a remediat deficienţele existente în activitatea sa, existând premisele prejudicierii titularilor de drepturi, ORDA a dispus retragerea avizului de funcţionare.

ORDA va elibera un nou aviz de funcţionare numai după îndeplinirea măsurilor de intrare în legalitate de către AGICOA ROMÂNIA.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.