Pastila care îţi taie cheful să bei atunci când ieşi în oraş

– Dacă o bere după servici vă lasă de multe ori amintiri jenante pentru a doua zi, ajutorul e pe drum. Oamenii de ştiinţă lucrează la o pastilă „împotriva beţiei” care ar putea să elimine momentele ruşinoase din viaţa celor care se îmbată foarte uşor, prin limitarea efectelor alcoolului asupra creierului, relatează Daily Mail.

Într-un experiment fascinant, şoarecii cărora le-a fost dat medicamentul nici măcar nu au devenit ameţiţi, cu toate că au fost „hrăniţi” cu destul alcool ca să îi facă să nu poată sta drepţi.
Acest studiu este piatra de început în drumul realizării unei tablete care îi poate opri pe oameni să se facă de râs atunci când ies în oraş sau la o petrecere.

Cercetătorii americani şi australieni care au realizat studiul şi-au îndeptat atenţia asupra efectelor alcoolului asupra celulelor gliale, care reprezintă 90% din componenţa creierului.
Acestea joacă un rol crucial în sistemul imunitar, ajutând la combaterea infecţiilor ca meningita. În cadrul acestui experiment, oprirea acestei reacţii a sistemului imunitar a produs un efect remarcabil – i-a oprit pe şoarecii care au băut alcool să se îmbete.

Nu doar că reflexele animalelor erau cu mult îmbunătăţite, aceştia au mai descoperit şi că le era mai uşor să se balanseze şi să meargă decât animalele a căror celule imunitare ale creierului le era permis să funcţioneze în mod normal, a relatat Revista Britanică de Farmacologie.

Cercetătorul de la Universitatea Adelaide, Mark Hutchinson a spus: „Când un şoarec este beat, este asemănător cu situaţia în care un om este beat. Funcţiile sale de coordonare nu merg cum trebuie. Dacă opreşti aceste celule imunitare să funcţioneze, animalele nu se îmbată”.

De asemenea o pastilă pe zi poate tripla şansele să renunţaţi la fumat, susţin specialiştii britanici.

Din 750 de fumători testaţi, cei care au luat pastila Tabex timp de o lună erau de 3,4 ori mai dispuşi să renunţe cel puţin un an la prostul obicei.

Cercetătorii de Colegiul Universitar din Londra speră că această pastilă miraculoasă va fi pusă la vânzare în mai puţin de 3 ani.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.