16 păduri şi 20 de livezi au fost executate silit în România, în ultimul an

În perioada iunie 2010 – august 2011, în România au fost scoase la vânzare 16 păduri cu suprafeţe cuprinse între 2.000 şi 1.667.500 mp, dar şi 20 de parcele de livadă (în special pruni şi peri), cu suprafeţe variind de la 253 mp la 14.000 mp.

Preţurile sunt destul de mari, mai ales la prima licitaţie, a anunţat luni, printr-un comunicat, portalul www.executari.com, specializat în publicarea de anunţuri de acest tip.

Pădurile şi livezile sunt scoase la vânzare de agenţii lichidatori şi de Fisc, după demararea procedurilor de executare silită. De exemplu, o pădure tânără, de aproape 5.000 de mp, situată în Vatra Dornei (judeţul Suceava) este scoasă la vânzare pentru preţul de 27.950 lei plus TVA.

Pentru o altă pădure de 10.000 de mp, se încearcă vânzarea la pachet cu o carieră de exploatare roci dolomitice şi cristaline, ambele fiind situate în Borcuţ şi Târgu Lăpuş (judeţul Maramureş). Deşi preţul evaluării este de 160.000 de lei plus TVA, în lipsa unor doritori preţul de pornire a licitaţiei a scăzut la jumătate, respectiv la 80.000 de lei plus TVA.

‘Lichidatorii au trecut de la ofertele clasice, de genul fabricilor sau halelor, la păduri, livezi sau chiar ferme agricole.

Din cauza preţurilor de evaluare destul de piperate, licitaţiile nu au succes din prima. Potrivit datelor noastre, pădurile şi livezile se vând cel mai devreme la a doua licitaţie, iar pentru ca tranzacţia să aibă loc este necesar ca preţurile să fie cu aproximativ 50% mai mici decât cele de pornire ‘, au declarat reprezentanţii portalului www.executari.com, în comunicatul citat.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.