Cum au ajuns telefoanele de la Jucu să fie respinse peste tot în lume

– Modelele telefoanelor Nokia produse la fabrica din Jucu nu mai erau la mare căutare în ţările Europei şi Asiei, fiind comercializate ocazional pe Bătrânul Continent. Unele dintre modelele Nokia produse la Jucu mai pot fi găsite în ofertele operatorilor mobili din Africa.

Modelele Nokia 1650, 1200, 2600 Classic sau 6300 erau produse de finlandezi la Jucu, iar preţurile de comercializare erau între 150 şi 550 lei „la liber” (fără abonament), la un contract pe doi ani cu o companie telefonie mobilă, ele ajungând să coste între câteva zeci de lei şi 200 lei. Toate modelele de mai sus erau destinate începătorilor, având un ecran mic, cu cel mult 65.000 de culori (în condiţiile în care multe telefoane vin acum cu peste 216.000 culori, iar smartphone-urile pot reda 16 milioane de culori), o tastatură normală şi nu foarte multe tehnologii pentru comunicare – în afară de voce şi sms – încorporate.

Însă, din cauza cererii pentru alte tipuri de telefoane, aceste modele nu mai sunt prezente de mai bine de un an în oferta operatorilor de telefonie mobilă din Uniunea Europeană. Pentru aceleaşi sume utilizatorii pot opta acum pentru telefoane mult mai performante.

Oamenii care intră în magazine şi caută un abonament ieftin îşi doresc totuşi un telefon care să fie în trendul actual – ecran mare senzitiv (eventual capacitiv – multitouch), posibilitatea de a naviga pe internet, de a avea acces la Yahoo! Messenger şi Facebook prin aplicaţii dedicate, dar şi posibilitatea de a instala diverse aplicaţii.  La fel, spun analiştii, cererea s-a modificat şi în alte ţări din regiune, iar asta înseamnă că proximitatea spaţială, chiar şi cu costuri reduse, nu-şi mai justifică investiţia, scrie România Liberă.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.