Debutul unui boxer, după ce a stat 26 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

0

 Boxerul amator Dewey Bozella (52 de ani) care şi-a petrecut ultimii 26 de ani din viaţă în celebra închisoare ‘Sing Sing’ din New York pentru o crimă pe care nu a comis-o, debutează din nou pe ring, dar de data această într-o competiţie a profesioniştilor, transmite sâmbătă allboxing.com.

În tot timpul cât s-a aflat după gratii, Bozella a visat să intre din nou pe ring, în calitate de profesionist, şi iată la 15 octombrie a.c. visul său se va împlini pe un ring din Los Angeles.

În această zi a fost programat un mare spectacol de box, cu participarea lui Bernard Hopkins şi Chad Dawson, iar între meciurile acestora va debuta Bozella.

În 1983, Bozella a fost condamnat la 20 de ani de privare de libertate pentru uciderea unei bătrâne de 92 de ani. În închisoare, el nu a încetat să se ocupe de box, devenind campionul penitenciarului ‘Sing Sing’ la box. Şi-a susţinut în continuare nevinovăţia, dar Comisia pentru eliberarea condiţionată i-a refuzat de patru ori cereri în acest sens.

În cele din urmă, cazul său a intrat în atenţia avocaţilor profesionişti, care au reuşit să-i dovedească nevinovăţia. În 2009, Bozella a fost pus în libertate după 26 de ani de detenţie.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.