DSK şi victimele sale „oportuniste”

Faima lui de afemeiat, trecutul său deloc discret în aventuri amoroase şi cunoscutele sale escapade cu femei, făceau din Dominique Strauss-Kahn (DSK) „o ţintă uşoară”, notează vineri (30 septembrie 2011) ziarul La Razon.

Chiar şi aşa, cele două femei care, în ultimele cinci luni l-au plasat pe DSK între corzi şi l-au împins în pragul distrugerii publice nu au reuşit să dea dovadă de aceeaşi credibilitate de care pare să beneficieze în continuare fostul director al FMI.

Atât Nafissatou Diallo cât şi Tristane Banon, una de la New York iar alta din Paris, au prezentat aceleaşi puncte slabe în prezentarea propriilor versiuni ale faptelor şi au pierdut încrederea opiniei publice.

În ambele cazuri, versiunile lor par să şchiopăteze: cele două femei au prezentat denunţurile cu întârziere împotriva lui Strauss-Khan. La procesul din New York a ieşit la lumină că, după ce a pretins că a fost violată şi grav agresată în apartamentul de lux al hotelului Sofitel, camerista guineeană Diallo şi-a văzut mai departe de curăţenie înainte de a prezenta denunţul.

În ce-o priveşte pe Tristane Banon, ea a întârziat nu mai puţin de 8 ani pentru a-l denunţa pe Dominique Strauss-Kahn. Tânăra ziaristă susţine că colegii ei din Partidul Socialist, mai ales mama sa important edil socialis, au fost cei care au convins-o să nu spună nimic, „pentru binele partidului”.

Alte două „păcate” comsie de cele două femei este faptul că au creat un fel de „circ mediatic”. Imediat ce l-au dat în judecată pe DSK ele s-au şi grăbit să anunţe public acest lucru în faţa camerelor de filmare. Atât Diallo cât şi Banon au participat la programe de televiziune în care nu au făcut economie de detalii privind experienţele lor cu DSK.

Însăşi Banon a recunoscut că povestea lui Diallo, care la adus pe Strauss-Kahn pe prima pagină a mediilor din întreaga lume, a convins-o să-l denunţe public pe politicianul francez.

La rândul său, camerista guineeană în primele sale declaraţii a spus că, nu ştie cine este Strauss-Kahn, deşi ulterior s-a aflat că întreg personalul de la hotelul Sofitel din New York fusese avertizat de venirea importantului oaspete străin.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.