EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Emil Boc: Ceea ce se întâmplă în Europa şi în lume va afecta România în anul 2012

1
Cele de se întâmplă în Europa şi în lume vor afecta România în anul 2012 şi am spus acest lucru încă din luna iunie, când am observat o încetinire a ritmului exportului şi a comenzilor noi în industrie, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, premierul Emil Boc.

„Nokia este o consecinţă a acestei evoluţii din Europa şi din lume. Căutăm să reducem la minim acest efect, să atragem noi investitori şi să ne dezvoltăm investiţiile existente, astfel încât creşterea economică să nu mai fie afectată.

Noi ne-am făcut restructurările interne în administraţie, în agenţiile guvernamentale, sănătate, justiţie, în Codul Muncii şi asistenţa socială. Reformele mari, structurale, au fost făcute, ele trebuie doar să fie finalizate. Acum trebuie să punem accent major pe fiecare loc de muncă din România.

De aceea am decis să iau în coordonare directă Centrul pentru Promovarea Exportului şi Atragerea Investiţiilor Străine, să fac o monitorizare săptămânală şi să mă întâlnesc cu oamenii de acolo şi cu autorităţi locale, să văd unde sunt blocaje şi să le rezolv.

Acesta este cel mai mai important lucru de care mă voi ocupa de acum înainte”, a explicat, jurnaliştilor, premierul Emil Boc, după vizita efectuată pe tronsonul Vâlcele -Apahida al centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca.

Şeful Executivului a arătat, totodată, că în prezent are un sprijin real pe ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, „un ajutor de nădejde”, afirmând că, în următoarea perioadă, se va ocupa „cu prioritate de susţinerea tuturor investiţiilor străine sau autohtone în România, fie că este vorba de capacităţi existente care îşi măresc producţia, fie de atragerea unor noi investitori”.

Premierul Emil Boc a afirmat că, la ora actuală, se poartă discuţii cu mai mulţi investitori din România, sau interesaţi de ţara noastră.

„Voi spune nume când avem negocierea încheiată. Cert este că avem inclusiv un program de sprijin de stat, la investiţiile mari, care aduc milioane de euro în ţară. Urmează ca discuţiile să fie finalizate şi în acel moment pot să mă pronunţ. Este o chestiune de corectitudine faţă de partenerii cu care negociem. Pentru Cluj s-au anunţat mulţi investitori.

Prin confidenţialitatea pe care o păstrez, doresc să mă asigur că investiţiile vor veni cu certitudine. Ele vor veni vor acoperi o parte din locurile de muncă pierdute”, a arătat şeful Executivului.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. luk spune

    va rog eu frumos…..cand aveti de gand sa postati un anunt cu pareri si impresii deale BOK ului anuntati ma si pe me ca va dau zece euro numai sa nu mai citesc asa ceva.nu are nici macar valoarea pt prim ministru al unei tari cu atat mai putin analist economic. in plus pt ce balmajeste el acolo ia poate si bani,e manipulat si platit probabil greu sa trancane intruna ca ce greu o vom duce.animalu’

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.