EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Înaintea alegerilor generale, politica internă din nou în atenţia presei spaniole

0

Situaţia politică internă şi mai ales lupta dintre cele două mari partide – PSOE şi PP – pentru a câştiga capital electoral înaintea alegerilor generale convocate anticipat la 20 noiembrie, se află şi vineri (30 septembrie 2011) în atenţia presei spaniole.

Candidatul socialist Alfredo Perez Rubalcaba are de dus o luptă cu aparatul partidului, pentru a putea încheia listele electorale în vederea alegerilor, scrie cotidianul El Pais.

Publicaţia arată că unii dintre liderii socialişti i-ar fi cerut lui Rubalcaba locuri bune, cu şanse de obţinere a unui fotoliu de parlamentar, după ce şi-au pierdut funcţiile în urma scrutinului local şi regional din 22 mai.

Conferinţa politică a PSOE, penultima şansă a lui Rubalcaba înainte de alegerile din 20 noiembrie şi de confruntările pe care acesta le va avea cu rivalul conservator Mariano Rajoy, scrie şi El Mundo, potrivit căruia candidatul socialist va încerca să-şi completeze programul electoral şi, în acelaşi timp, să ţină în frâu partidul până în ziua alegerilor, dând totodată un imbold politic important socialiştilor, care sunt deprimaţi, pierduţi şi abătuţi.

Cotidianul La Razon a început un ciclu de interviuri cu tema „raţiunile schimbării”, iar prima care a prezentat propunerea partidului său este purtătorul de cuvânt Soraya Sáenz de Santamaría.

Ea a declarat pentru publicaţia menţionată că, dacă va ajunge la guvernare, Partidul Popular îi va penaliza pe cei care nu gestionează bine banii publici şi va reduce cu 25% funcţiile din sistemul public.

De asemenea, ea a prezentat intenţia conservatorilor de a întreprinde reforme pentru a nu fi nevoiţi să facă reduceri de salarii sau personal şi a indicat că prima lege pe care o va trece Mariano Rajoy, dacă va deveni premier, va fi cea a stabilităţii bugetare.

Cotidianul ABC publică pe prima pagină o ştire de politică externă, relatând despre rezultatul votului din legislativul german. Europa respiră după da-ul acordat Greciei de Germania, scrie cotidianul menţionat, care precizează că parlamentul german a aprobat cu majoritate largă reforma fondului european de stabilitate financiară.

După aceea, pieţele din zona euro au reacţionat cu uşurare, mai arată publicaţia.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.